Societat
Dani Alves
Foto: Dani Alves | Europa Press
Agressió sexual

Una metgessa escollida per la defensa d'Alves examinarà la víctima de l'agressió

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves
Foto: Dani Alves | Europa Press

L'Audiència de Barcelona ha autoritzat que una metgessa assignada per l'advocat de Dani Alves examini la noia de 23 anys que va denunciar el jugador per violació. 

Per què és important? Alves està en presó provisional des del passat 20 de gener per presumptament agredir sexualment a una noia el 30 de desembre de 2022 a la discoteca Sutton de Barcelona. 

Què en sabem? La defensa d'Alves mou fitxa i els tribunals autoritzen que una metgessa examini la noia que presumptament va ser agredida per l'exjugador del F.C. Barcelona. 

  • A la víctima se li farà un examen mèdic per determinar el seu estat psicològic i també les seqüeles que pugui tenir. Tot plegat per veure si aquest estat emocional i aquests símptomes són compatibles amb la violació denunciada.

En detall: La resolució comunicada a les parts dilluns a la tarda atén el recurs d'apel·lació presentat per la defensa de l'exblaugrana que sol·licitava la presència d'un metge de part als exàmens forenses a la víctima. 

D'on venim: Segons La Vanguardia, fa dues setmanes, un dels forenses de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya va emetre un informe en què el metge signant concloïa l'oportunitat de derivar la víctima a la unitat de psicologia del mateix centre per fer una anàlisi. Aquesta cita no s'ha produït i ara podrà assistir-hi la metgessa designada per la defensa.

  • La víctima va presentar un informe que descrivia els sentiments enfrontats de “ràbia”, “tristesa” i “fàstic” que sentia quan recordava els fets. A més també explicava que li provocava un plor incontrolable i revelava que sentia que la gent estava qüestionant constantment el seu relat.
  • En el document també explicava l’angoixa que li provoca sortir al carrer, perquè té la sensació que algun detectiu contractat per la defensa del jugador la pot estar seguint. També va afirmar sentit pànic de pensar que en algun moment es pugui saber la seva identitat.