Societat
El cadàver d'una de les cabres
Foto: El cadàver d'una de les cabres | Guàrdia Civil
Successos

Rituals amb gallines i cabres degollades al Prat de Llobregat

Temps de lectura: 2 minuts
El cadàver d'una de les cabres
Foto: El cadàver d'una de les cabres | Guàrdia Civil

La policia investiga un veí de Terrassa com a presumpte autor de la mort d'animals per rituals de santeria. 

Per què és important? La nova llei de benestar animal condemna amb fins a 2 anys de presó els sacrificis d'animals en rituals de santeria. 

  • El nou Codi Penal prohibeix sacrificar animals si no és per motius sanitaris o d'eutanàsia.

Què en sabem? La Guàrdia Civil ha obert una investigació a un home de 50 anys d'origen argentí que viu a Terrassa com a presumpte autor de la mort d'animals per rituals de santeria. 

  • Gràcies a les càmeres de seguretat d'una empresa del Prat de Llobregat, la policia va poder observar com quatre persones, vestides amb indumentària específica per fer rituals de santeria, llançaven a un contenidor cadàvers degollats de gallines i cabres.
  •  Gràcies a les imatges de les càmeres de videovigilància, la policia va poder identificar el vehicle utilitzat per les persones que van abandonar els cossos dels animals en aquell lloc. 

En detall: La policia va analitzar els cadàvers de nou gallines i dues cabres que es van trobar dins de bosses d'escombraries. 

  • La investigació va començar el mes de novembre del 2022 quan els agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil van rebre un avís d'una empresa privada del Prat de Llobregat. 
  • Els treballadors d'aquesta empresa havien descobert en un contenidor d'escombraries les restes d'animals morts.
  • L'home està investigat per un delicte de maltractament animal amb el fi de realitzar rituals i ha estat denunciat per diferents infraccions a la llei de benestar animal. 

Situació actual: La investigació segueix oberta per intentar d'identificar les altres tres persones que suposadament haurien participat en el ritual de santeria. 

Categoria: Societat