Societat
Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCD Stadium
Foto: Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCD Stadium | Marc Graupera Aloma / Europa Press
Govern

El Govern, sobre la invasió al camp de l'Espanyol: "Els fets són tan vergonyosos com preocupants"

Temps de lectura: 2 minuts
Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCD Stadium
Foto: Els radicals de l'Espanyol el diumenge a la gespa del RCD Stadium | Marc Graupera Aloma / Europa Press

El Govern s'ha pronunciat sobre els fets que es van viure a l'RCD Espanyol en el partit contra el Barça quan un grup d'ultres va envair el camp.

Per què és important? Uns 300 ultres de l'Espanyol van saltar al camp mentre el Barça celebrava el títol de campions de lliga. Alguns d'ells van amenaçar de colar-se dins del túnel de vestidors i els jugadors blaugranes van sortir corrents cap a dins per evitar cap trobada amb els aficionats. 

Què ha dit el Govern? La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha condemnat la invasió del camp de l'RCD Espanyol i ha dit que "els fets són tan vergonyosos com preocupants i no han de tenir cabuda en el món del futbol ni de l'esport".

  • Plaja ha censurat les actituds violentes del "grup d'esvalotadors" que va saltar al camp i va destrossar mobiliari i ha explicat que els Mossos d'Esquadra estan recopilant informació sobre els fets i els seus autors. Alhora, ha destacat la col·laboració de l'Espanyol amb la investigació.

Què esperar? Un cop recopilada tota la informació, ha dit Plaja, els Mossos es faran càrrec de possibles responsabilitats penals mentre que la Direcció General d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior estudiarà si sanciona el club esportiu. En qualsevol cas, ha lamentat que l'actuació d'una "minoria" no representa "cap afició".

Context: L'entrada a la gespa d'un grup d'espectadors del parit va tenir lloc després de la victòria del Barça, que li va permetre guanyar la lliga de futbol masculí. La derrota de l'Espanyol, en canvi, el situa en risc de baixar de categoria.

  • Entre aquests ultres que van saltar al camp hi ha dos candidats del PP. D'una banda, Yago Darnell, candidat del PP a Sant Joan Despí i Carlos Ferrer-Callbeó Barnils, candidat dels populars a Cerdanyola del Vallès.
  • En el cas de Darnell, el PP va acceptar la seva renúncia a participar en la llista de Sant Joan Despí després que el jove fos identificat. El número 1 d'aquesta candidatura, que intentarà entrar en un ple municipal on el partit no té representació, va estar implicat en una polèmica el 2015 quan va agredir un activista durant un míting de l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy.