Societat
Ensaïmada
Foto: Ensaïmada | Lisa Stevens
Polèmica

La companyia aèria que cobra 45 euros per embarcar ensaïmades i ara afronta represàlies

Temps de lectura: 2 minuts
Ensaïmada
Foto: Ensaïmada | Lisa Stevens

El govern balear es reunirà d'urgència amb els responsables de la companyia aèria Ryanair per exigir que embarcar ensaïmades sigui gratuït. I és que el debat ha esclatat, després que la companyia demanés 45 euros per embarcar una ensaïmada a una parella de turistes.

Per què és important? L'ensaïmada és el souvenir més emblemàtic de les Balears i habitualment els visitants se n'enduen alguna a casa.

  • Des de la pandèmia de coronavirus les companyies aèries han fet més estrictes les seves normes d'equipatge i han incrementat el preu de l'equipatge de mà, categoria dins la qual, a vegades, es contemplen les ensaïmades.

Què en sabem? El govern balear ha decidit intervenir arran de la polèmica generada pel cas d'una parella a qui Ryanair va intentar cobrar 90 euros per embarcar dues ensaïmades.

  • Els viatgers que volaven de Palma a Frankfurt, Alemanya, pensaven que no haurien de pagar res per poder pujar les ensaïmades a l'avió, però el personal de la companyia els van informar que se'ls havia d'aplicar el càrrec per equipatge extra.
  • Concretament, els demanava 45 euros per ensaïmada.
  • Davant l'elevat cost, els visitants van decidir regalar les ensaïmades al personal qui els va recomanar posar una reclamació al web de l'aerolínia.

El fons del debat: Rere els fets, hi ha una qüestió clau a tenir en compte: Ryanair sí que permet embarcar gratuïtament les ensaïmades comprades al mateix aeroport, només cobra per les comprades a l'exterior.

  • Davant d'això, el gerent de l'Associació de Pastissers de les Illes balears, Pep Magraner, va fer un tuit demanant a Aena i al govern balear que aclareixin la política d'equipatge per defensar el producte local.
  • Explica que, el fet que les companyies aèries no detallin la seva política sobre les ensaïmades els impedeix poder informar degudament als clients.

Previsions: El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, es reunirà amb els responsables de la companyia aèria, en una reunió urgent en què també serà present el gerent de l'Associació de Pastissers de les Illes balears.

  • Encara no han comunicat els detalls de dia i hora d'aquesta reunió.

Categoria: Societat