Societat
Urna amb vots
Foto: Urna amb vots | ACN
Eleccions

Dos candidats del PSOE a Mojácar detinguts per una suposada trama de compra de vots

Temps de lectura: 2 minuts
Urna amb vots
Foto: Urna amb vots | ACN

La Guàrdia Civil ha detingut a set persones a Mojácar (Almeria) per una suposada trama de compra de vots de cara al 28-M, entre els quals hi ha dos candidats del PSOE en aquesta localitat.

Per què és important? L'operació oberta parteix d'una denúncia davant d'un presumpte frau electoral realitzada per part d'un particular que s'hauria vist afectat per una suposada trama. La policia no ha precisat encara a quants vots afectaria.

En detall: Els dos detinguts del PSOE són el número dos i el cinquè de la llista, segons ha informat Europa Press.

  • Agents de la Guàrdia Civil i la Unitat Central Operativa s'han desplegat aquest dimecres al matí al municipi, on també hi ha tres investigats i on s'han practicat "desenes de registres".

Previsions: La Guàrdia Civil manté oberta una operació contra el frau electoral que es troba en plena explotació, per la qual cosa no es descarta que hi pugui haver més detinguts al llarg de la jornada.

Context: A Mojácar el PP governa amb majoria absoluta després de les últimes eleccions municipals del 2019, quan va obtenir vuit dels 13 regidors que componen el Ple amb 1692 vots mentre que el PSOE en va aconseguir cinc, amb 1.145 paperetes. En total es van emetre 2.990 vots, el 71,26% del cens.

D'on venim? Agents de la Policia Nacional han detingut aquest dimecres el número tres de la formació Coalició per Melilla, el regidor de Joventut i Participació Ciutadana Ahmed Al-lal, segons fonts policials.

  • La detenció s'ha produït en el marc de l'operació contra una trama de compra de vot a les eleccions del 28-M.
  • L'intent d'adulterar les eleccions a Melilla va fer-se públic fa dues setmanes. Després de diversos robatoris a carters, que van acabar escortats per la policia, la Junta Electoral Central (JEC) va avalar que es demanés el DNI.
Categoria: Societat