Societat
Alumnes en una classe de karate
Foto: Alumnes en una classe de karate | Esportiu Claret
Agressió sexual

Aparten un professor de l'Esportiu Claret de Barcelona acusat d'agredir sexualment una menor

Temps de lectura: 2 minuts
Alumnes en una classe de karate
Foto: Alumnes en una classe de karate | Esportiu Claret

L'Esportiu Claret de Barcelona ha apartat cautelarment un professor de karate contractat pel centre després de rebre una denúncia d'una família contra ell per un presumpte cas d'agressió sexual a una menor.

Què en sabem? L'entitat, que depèn dels Missioners Claretians, va rebre la denúncia el 17 de maig, i la decisió d'apartar l'instructor es va prendre el mateix dia, segons expliquen els seus responsables. El centre, amb 47 anys d'història, ha indicat també que anteriorment no hi havia hagut cap queixa contra aquest home, que tenia a càrrec un grup de menors i un d'adults.

  • L'Esportiu Claret ha comunicat els fets a la Fiscalia i aquest dimecres ha explicat a les famílies de la resta de menors els motius pels quals s'ha decidit apartar cautelarment l'instructor.

Què diu l'entitat? Segons explica l'entitat, des del dia que es va apartar cautelarment l'instructor de totes les seves activitats, aquest no ha tornat al centre. Alhora es va posar a disposició de la família afectada el servei extern dels Missioners Claretians de prevenció i atenció a possibles afectats, dirigit pel jurista Xavier Puigdollers.

  • Paral·lelament, el mateix dia es va informar per correu electrònic als usuaris del centre que assistien a les classes de l'instructor afectat dels motius de la suspensió de la seva activitat.
  • Finalment, l'Esportiu Claret demana que es preservi la intimitat dels menors que poden estar afectats i la presumpció d'innocència i manté un compromís "ferm" de "tolerància zero" davant de qualsevol indici o actitud "que atempti contra la dignitat dels menors".

En detall: La direcció de l'Esportiu Claret és una entitat que depèn dels Missioners Claretians, que es gestiona de manera autònoma i que des de fa 47 anys ofereix el servei als barris de Gràcia i Sagrada Família.

Altres casos: Aquests fets s'han conegut la mateixa setmana en què ha esclatat un cas de presumptes abusos sexuals als Jesuïtes de Casp de Barcelona.

Categoria: Societat