Societat
Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Blanca Blay / ACN
Violació

Una jove denuncia haver estat drogada i violada a Igualada

Temps de lectura: 3 minuts
Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra
Foto: Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra | Blanca Blay / ACN

Una jove de 33 anys ha presentat una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra per haver patit presumptament una violació després de ser drogada.

Per què és important? Aquest mes la policia catalana ha radiografiat al detall els casos d'agressions sexuals que s'han donat a Catalunya. Destacant que les denúncies per violències sexuals han augmentat gairebé un 20% a Catalunya el primer quadrimestre del 2023 respecte del mateix període de l’any anterior.

  • Les violències sexuals en l'àmbit de l'oci nocturn a Catalunya representen el 14% de tots els delictes contra la llibertat sexual denunciats durant el primer quadrimestre d'enguany.

Els fets: Segons consta a la denúncia, a la qual ha tingut accés l'ACN, els fets van tenir lloc aquest divendres 26 de maig a la capital de l'Anoia. La jove va anar de festa amb una amiga i van recórrer diversos establiments fins a arribar a una discoteca situada al barri del Rec.

  • Segons consta a la denúncia, en arribar a la discoteca les dues amigues van trobar una coneguda que estava de festa amb un noi. En un moment "indeterminat de la nit", l'amiga de la presumpta víctima va marxar de la sala de festes i es va quedar amb la coneguda i el noi. Cap a les sis de la matinada, tots tres van marxar a peu de la discoteca i el noi les va convidar a pujar a casa a prendre alguna cosa.
  • Un cop a dalt, la denunciant relata que la seva coneguda va rebre una trucada i va marxar i es va quedar a soles amb el noi. Aquest li va oferir una cervesa i, després de prendre-se-la, "ja no recorda res més".
  • Segons el relat dels fets, es va despertar en un llit i no al sofà on havien estat prenent la cervesa. Assegura que es va espantar molt perquè no entenia què hi feia allà i va notar "moltes molèsties" a la zona dels genitals.

A més: En adonar-se de la situació, la jove es va vestir i va marxar corrents del domicili. Un cop a fora, va trucar la coneguda amb qui la nit abans havien anat plegades al pis del presumpte agressor, però aquesta es va desentendre dels fets. Per tot plegat, la jove va ser "plenament conscient" que havia patit una agressió sexual sense el seu consentiment "mitjançant alguna cosa que el noi li havia posat a la beguda".

On demanar ajuda? Les dones que creguin que puguin estar patint violència masclista poden demanar ajuda al telèfon d'atenció i informació: 900 900 120. En cas d'emergència també es pot trucar al 112.

  • Per demanar informació i assessorament es pot recórrer al WhatsApp 601 00 11 22.
Categoria: Societat