Societat
Mara Jiménez durant la presentació del llibre
Foto: Mara Jiménez durant la presentació del llibre | Twitter
Igualtat

Queda retratat el misogin youtuber que va manipular un vídeo de Mara Jiménez

Temps de lectura: 2 minuts
Mara Jiménez durant la presentació del llibre
Foto: Mara Jiménez durant la presentació del llibre | Twitter

L'activista contra la grassofòbia, Mara Jiménez, amb centenars de milers de seguidors a les seves xarxes socials (@croquetamente_) ha explicat la realitat rere el vídeo de 10 segons pel qual ha rebut "amenaces de mort", "insults i vexacions". Es tracta d'un tall penjat a internet per un youtuber misogin en què acusa Jiménez de "normalitzar l'obesitat".

Què va passar? El youtuber té un canal que ell mateix ha dit "que reivindica els drets i la dignitat dels homes", una definició pròpia dels incels, misògins a les xarxes socials.

  • L'home va assistir a la presentació del llibre de Mara Jiménez, que es titula Más yo que nunca: Trazando el mapa para volver a ti, i va fer una sèrie de preguntes basades en estigmes sobre les persones grasses i acusant l'activista de "normalitzar l'obesitat".
  • La influencer va respondre àmpliament a les preguntes de l'home, fins que en un moment donat, i després que aquest no desistís en la seva actitud d'intentar trepitjar el discurs de Jiménez, ella va demanar que se'l fes fora de la sala.
  • El youtuber ha penjat només 10 segons de tota la conversa que va mantenir amb Jiménez curosament triats perquè semblés que la influencer es reia d'ell i el feia fora de la sala sense motiu.

Després: La polèmica va trigar ben poc a arribar i Jiménez va començar a rebre acusacions en la línia de les del youtuber, juntament amb amenaces de mort i vexacions, demostrant, precisament, que l'activisme de Jiménez és més que necessari.

  • L'home va ser convidat a un programa televisiu per explicar la seva versió dels fets, i en un discurs gordòfob i misogin va titllar la influencer de "promoure l'obesitat".

En resposta: Mara Jiménez va penjar ahir un vídeo a Instagram en què exposa la veritat rere la polèmica.

  • Ensenya el vídeo sencer, de tota la conversa amb el youtuber i, a més, explica el context real de la situació. Assegura que l'home tenia una clara intenció de desacreditar-la.

Previsions: L'activista ha anunciat que prendrà mesures legals pel trasbals que li ha suposat a ella i la seva família tot el viscut.

Categoria: Societat