Societat
Ensaïmada
Foto: Ensaïmada | Wikimedia Commons
Polèmica

Ryanair esclareix la polèmica de les ensaïmades

Temps de lectura: 2 minuts
Ensaïmada
Foto: Ensaïmada | Wikimedia Commons

La companyia aèria Ryanair ha rectificat després d'una setmana de negociacions i ha decidit que no cobrarà per embarcar ensaïmades. L'experiència de dos usuaris va destapar que la companyia cobrava 45 euros per embarcar una ensaïmada el que va generar una gran polèmica.

Per què és important? El govern balear s'ha reunit amb representants de la companyia i han anunciat que es podran embarcar dues ensaïmades de forma gratuïta.

  • I és que portar aquest dolç típic com a souvenir és un costum d'allò més popular.

D'on venim?  Els fets que van transcendir el passat 21 de maig van passar a Palma, quan dos viatgers que es dirigien a Frankfurt, Alemanya, volien embarcar amb dues ensaïmades que havien comprat.

  • En el moment de pujar a l'avió, la companyia els va demanar 45 euros per ensaïmada.
  • Davant l'elevat cost, els viatgers van regalar les pastes al personal.

En resposta: Ryanair ha explicat que el cobrament dels 45 euros era en qualitat d'equipatge de mà, ja que en duien, però no havien contractat la tarifa necessària.

  • Amb aquest aclariment, ha puntualitzat que mai ha cobrat específicament per pujar ensaïmades a l'avió, i que no ho farà.
  • Ho ha dit després d'una reunió entre el conseller de Turisme en funcions, Iago Negueruela, i els representants de l'aerolínia per determinar el tracte d'aquest producte emblemàtic de Mallorca en els vols. També ha participat en la trobada el gerent de l'Associació de Pastissers de les Illes balears.

Què han dit? Negueruela ha elogiat la predisposició de Ryanair, que transporta anualment milers de passatgers cap a les Balears, per fer que turistes i residents puguin endur-se el millor souvenir de l'Illa.

Categoria: Societat