Societat
Una piscina de lloguer a la plataforma Swimmy
Foto: Una piscina de lloguer a la plataforma Swimmy | Swimmy
Sequera

Set comunitats de veïns de Palafrugell multades per regar la gespa en plena sequera

Temps de lectura: 1 minut
Una piscina de lloguer a la plataforma Swimmy
Foto: Una piscina de lloguer a la plataforma Swimmy | Swimmy

L'Ajuntament de Palafrugell sancionarà set comunitats de veïns per regar la gespa en plena sequera, incomplint així les restriccions de l'ús de l'aigua. A més, cinc veïns han omplert la piscina, una altra infracció de la normativa.

Per què és important? Regar els jardins i zones verdes està prohibit des que el mes de març l'Agència Catalana de l'Aigua va decretar l'estat d'excepcionalitat al municipi. Només es pot regar per supervivència, o si es fa amb aigües regenerades o recollides de la pluja.

Què en sabem? Les noves sancions aprovades per l'Ajuntament de Palafrugell estableixen multes d'entre 751 i 1.500 euros per incomplir les mesures decretades per l'ACA. Cada vegada que es rega, constitueix un incompliment, i per tant una multa.

  • Així si un veí ha regat cada dia el seu jardí, haurà de pagar una multa per dia.

Com funciona? El consistori té un comitè específic creat per fer el seguiment de la sequera i prendre mesures, igual com assegurar que es compleixin i marcar les sancions quan no es fa.

  • Aquest comitè el conformen polítics i tècnics de diverses àrees.

Què en diuen? L'alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, ha assegurat que la sequera implica repensar el model de consum d’aigua del municipi i de cada llar.

  • També ha remarcat que cal treballar i establir mecanismes que permetin reduir el consum d’aigua el màxim possible.
  • L'alcalde anima la població i buscar noves maneres de reutilitzar l’aigua i evitar-ne el consum excessiu, com és el cas del reg.
Categoria: Societat
Etiquetes: Sequera Parcs