Societat
Imatge del doumental 'Les cintes de Rosa Peral'
Foto: Imatge del doumental 'Les cintes de Rosa Peral' | Netflix
Tribunals

La Generalitat sanciona Rosa Peral per fer entrevistes des de la presó

Temps de lectura: 1 minut
Imatge del doumental 'Les cintes de Rosa Peral'
Foto: Imatge del doumental 'Les cintes de Rosa Peral' | Netflix

La Generalitat de Catalunya ha sancionat a Rosa Peral, condemnada pel crim de Pedro R, per concedir entrevistes a diferents mitjans de comunicació des de la presó. 

Per què és important? Després de l'estrena de la sèrie 'El cuerpo en llamas' i el documental 'Las cintas de Rosa Peral' a Netflix, el cas del crim de la Guàrdia Urbana ha tornat a agafar un fort protagonisme dins de l'opinió pública. 

  • Rosa Peral i Albert López van ser condemnats a 25 i 20 anys de presó respectivament per l'assassinat de Pedro R, també agent de la Guàrdia Urbana i parella de Peral en el moment de la mort. 

Situació actual: La Conselleria de Justícia, Drets i Memòria de la Generalitat ha obert un expedient a l'exagent de la Guàrdia Urbana Rosa Peral per realitzar entrevistes amb diferents mitjans de comunicació des de dins de la presó. 

  • L'expedient arriba el mateix dia que Catalunya Ràdio emeti una entrevista realitzada del presentador del Matí de Catalunya Ràdio, Ricard Ustrell, amb la condemnada. 
  • Fonts de la conselleria, que és el departament que té competències sobre les presons catalanes, han assegurat que els actes de Peral "tindran conseqüències" i han remarcat que fer entrevistes des de la presó suposa un mal ús de les comunicacions que els presos tenen autoritzades. 
  • Justícia considera que ha fet una vulneració greu en el règim de comunicacions.