Societat
La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana
Foto: La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana | Judici
Crim Guàrdia Urbana

Rosa Peral no ha vist el documental de Netflix: "Tinc els ímputs de la meva gent"

Temps de lectura: 2 minuts
La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana
Foto: La condemnada pel Crim de la Guàrdia Urbana | Judici

Rosa Peral està emprenyada pel documental de Netflix 'El cuerpo en llamas'. La condemnada pel 'Crim de la Guàrdia Urbana' ha explicat en una entrevista telefònica amb Catalunya Ràdio que ella no ha pogut veure el documental i que ha estat el seu entorn qui l'ha informat a través de les seves interpretacions.

Per què és important? Peral concedeix la primera entrevista després d'estrenar-se el documental de Netflix que ha estat tot un èxit, en especial a Catalunya, on van ocórrer els fets del 'Crim de la Guàrdia Urbana'.

Què ha dit? En una entrevista telefònica des de la presó dividida en dues trucades de 8 minuts cadascuna, l'expolicia local condemnada per l'assassí de la seva parella, llavors Mossos, ha expressat la seva disconformitat amb el relat del documental.

  • "Jo no he vist el documental, però tinc els ímputs de la gent del meu voltant i les seves interpretacions", ha assegurat tot criticant que la voluntat primera de 'El cuerpo en llamas' era apuntar en el "judici mediàtic" que va patir ella abans de passar pel banc dels acusats.
  • "A mi no se'm deixa parlar i no tinc llibertat", ha argumentat sobre la multitud d'opinions que en mitjans, documentals i llibres s'han publicat sobre l'assassinat que se li atribueix a Peral. És per això que l'expolicia condemnada ha reclamat "el dret a l'oblit" i que els mitjans de comunicació la deixin en pau, ja que sis anys i mig després dels fets encara segueix ben viu el seu cas.

D'altra banda: Peral ha revelat que, en canvi, sí que ha vist els capítols de Crims del seu cas. Ha dit que, tot i això, no li ha parat "l'atenció necessària" que requeria els capítols, vist ara el debat que ha tornat a renéixer entorn del seu cas. "L'últim capítol està tot molt confós, s'explica massa superficialment", ha assegurat.

  • L'expolicia local ha afirmat que si es penedeix d'alguna cosa no és d'haver matat la seva exparella, sinó de no haver anat abans a la policia. "No confiava en la policia", ha dit tot i que ella llavors era agent i també diu que ara tampoc confia en la justícia, després de ser condemnada.

Per acabar: Peral ha explicat que ara està treballant dins de la presó i que sobretot s'està enfocant a estudiar i formar-se. "Estic estudiant dret a la Universitat Oberta de Catalunya", ha confessat.

 

Categoria: Societat