Societat
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional | EFE
Falsedat documental

Detenen 'el Petit Nicolás' per tenir un carnet de conduir falsificat per un hacker

Temps de lectura: 2 minuts
Policia Nacional
Foto: Policia Nacional | EFE

'El Petit Nicolás' ha estat detingut per declarar a la comissaria de la Policia per tenir possessió d'un carnet de conduir fals presumptament extret de la DGT per un hacker.

En detall: Francisco Nicolás Gómez Iglesias va ser detingut unes poques hores en el marc d'una causa per un ciberatac a la Direcció General de Trànsit (DGT) presumptament comès pel 'hacker' José Luis Huertas, alias 'Alcasec'.

  • La seva declaració en seu judicial es va produir la setmana passada, quan 'El Petit Nicolás' es va acollir al seu dret a no declarar; actualment, es troba en llibertat.

Què diuen? Fonts properes a Francisco Nicolás donen una versió dels fets poc versemblant:

  • Asseguren que ell va denunciar "informalment" els fets quan es va adonar que li havien aconseguit el carnet "sense el seu consentiment".
  • Després, ell ha assegurat que no necessita carnet de conduir perquè "sempre" es mou en VTC i que "la informació" que el relaciona amb aquest hacker "és falsa". "Em moc en Uber tot el dia, no tinc necessitat de conduir", ha dit a Antena 3.

D'on venim? L'individu acumula quatre condemnes de presó (12 anys i cinc mesos en total) per diversos delictes, entre ells, falsedat en document oficial.

  • L'Audiència Provincial de Madrid el va condemnar a 1 any i nou mesos de presó per falsificar un DNI perquè un amic li fes l'examen de la Selectivitat l'any 2012.
  • La justícia també el va condemnar per delictes com usurpació de funcions públiques i suborn a càrrec públic, quan es va fer passar per un contacte entre el govern espanyol i la Casa Reial el 2014, o quan va simular ser un membre de l'executiu de Mariano Rajoy en la compravenda d'un immoble.

Per acabar: Francisco Nicolás està en llibertat perquè ha recorregut totes les condemnes, que encara no són fermes, i encara no s'ha resolt els seus recursos.

Categoria: Societat
Etiqueta: Successos