Societat
Tabac
Foto: Tabac | Universitat Rovira i Virgili
Salut

El govern espanyol reactiva el pla antitabac: prohibit fumar a les terrasses

Temps de lectura: 1 minut
Tabac
Foto: Tabac | Universitat Rovira i Virgili

La nova ministra de Sanitat, Mónica García, aposta per prohibir fumar a les terrasses de bars i restaurants i limitar i regular l'ús dels vapejadors. 

Per què és important? L'any 2021, una de cada sis morts a Catalunya va ser causada pel tabac. En xifres totals, el tabac va matar 9.030 persones l'any passat, segons dades de Salut Pública.

Què diu? En una entrevista a la SER, la ministra de Sanitat del govern espanyol ha assegurat que té la intenció de reprendre el pla antitabac que es va aturar en la passada legislatura. 

  • Segons ha explicat Garía, l'objectiu és prohibir els vapejadors d'un sol ús i ampliar les zones lliures de fum a les terrasses de bars i restaurants.

En detall: La ministra ha explicat que amb aquestes mesures no només es vol protegir als menors del tabac sinó també els fumadors passius: “Més enllà de les mesures concretes que algunes comunitats han posat en marxa, cal fer extensiu aquest sentir espanyol i europeu que les generacions següents vinguin sense aquests hàbits tabàquics”.

Situació actual: Algunes comunitats autònomes ja han prohibit fumar a les terrasses de bars i restaurants. 

  • A Catalunya no hi ha cap prohibició aplicada, però des de fa més d'un any, el Departament de Salut prepara una llei per prohibir fumar a terrasses d'establiments, entrades d'escoles i marquesines d'autobusos. 
Categoria: Societat
Etiquetes: Salut Sumar