Societat
Rambla de Barcelona
Foto: Rambla de Barcelona | Unsplash
Enquesta

Més del 90% dels espanyols creu que hi ha molta crispació política, segons el CIS

Temps de lectura: 2 minuts
Rambla de Barcelona
Foto: Rambla de Barcelona | Unsplash

El 93,2% dels espanyols creu que hi ha molta crispació política al nostre país, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). 

Per què és important? Un dia després que el tradicional baròmetre del CIS fes guanyador al PSOE en intenció de vot a les eleccions generals, un nou informe revela que la població està farta de la crispació i demanen als polítics que prenguin mesures i que arribin a pactes d'Estat. 

En xifres: L'enquesta, basada en més de 6.000 entrevistes ha avaluat preguntes sobre la democràcia, el sistema polític a Espanya i el grau de satisfacció. 

  • El 93,2% dels enquestats creu que cal "fer alguna cosa per reduir la crispació política" i demanen consensos entre el PSOE i el PP en qüestions com la renovació del CGPJ, la política exterior, el finançament autonòmic i la lluita contra el canvi climàtic.
  • Un 87,7% creu que és "molt important" que el PSOE i el PP arribin a un acord per la renovació del CGPJ.
  • A més, els ciutadans tornen a suspendre el funcionament de la democràcia del país: Un 80,7% considera que la democràcia és preferible a qualsevol altra forma de govern, però el seu funcionament en l'actualitat la hi puntuen amb un 4,99, i fins i tot es considera pitjor que fa deu anys (6,11 punts). 
  • Tot i això, un 19% pensa que el sistema democràtic "perjudica" un "repartiment equitatiu de la riquesa". 
  • Pel que fa a la situació política, només un 16,6% dels entrevistats la descriu com a "bona" o "molt bona". La majoria dels ciutadans considera que la situació política general a l'Estat és "molt dolenta" (32,7%) 

Per acabar: Els acords per la lluita contra la violència masclista importen molt als espanyols, un 71,8%.

  • El 91,4% dels ciutadans demanen acords entre el PSOE i PP per a la lluita contra la violència de gènere. 
  • En aquest sentit, un 41,8% dels votants de Vox creu "molt important" que els principals partits pactin les polítiques per combatre la violència contra les dones, davant del 83% del PSOE, el 85,5% de Sumar, o el 66% del PP.
Categoria: Societat