Societat
Dani Alves en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves en una fotografia d'arxiu | CONTACTOPHOTO
Cas Alves

Enrenou amb el judici a Alves: finalment no serà a porta tancada

Temps de lectura: 2 minuts
Dani Alves en una fotografia d'arxiu
Foto: Dani Alves en una fotografia d'arxiu | CONTACTOPHOTO

El judici a Dani Alves per presumptament agredir sexualment una jove serà, finalment, a porta oberta i només quan declari la víctima es farà tancat.

Per què és important? L'exblaugrana està acusat presumptament d'agredir sexualment a una jove a la discoteca Sutton de Barcelona.

Com serà el judici? L'Audiència de Barcelona ha anunciat que el judici serà a porta tancada només quan declari la víctima.

  • La resta del judici serà a porta oberta, però no podrà ni gravar-se ni emetre als mitjans de comunicació.
  • El tribunal també ha ordenat que totes les persones que intervinguin al judici -Alves, advocats, testimonis i perits- es refereixin a la víctima com "la denunciant" sense dir el seu nom ni cognoms.
  • Tot i que es farà a porta tancada, la declaració de la víctima es gravarà com a prova i, per "evitar que es pugui filtrar la seva veu o imatge", la gravació es farà amb la veu distorsionada i la imatge pixelada.
  • A més, quan declari la denunciant estarà separada d'Alves per evitar que hi hagi contacte visual entre ells.

En profunditat: Pel que fa a la cobertura mediàtica, els periodistes podran escoltar i relatar el contingut del judici, però no gravar-lo ni retransmetre imatges ni enregistraments d'àudio del que passi a la sala, inclòs l'interrogatori al futbolista.

  • Els magistrats han prohibit "expressament" divulgar o publicar informació sobre la intimitat de la dona o dades que puguin facilitar identificar-la, i també ha aclarit que els periodistes no en podran prendre imatges.

Quan i on? Serà el pròxim dilluns 5 de febrer quan Alves s'assegui al banc dels acusats a l'Audiència de Barcelona.

  • Un judici que, en principi, durarà tres jornades, allargant-se fins al 7 de febrer. El darrer dia hi declararan tant la presumpta víctima com l'exjugador i, presentades les proves d'ambdues parts, quedarà vist per sentència.

D'on venim? La Fiscalia va demanar dilluns passat a l'Audiència que el judici se celebri íntegrament a porta tancada perquè considera que era una mesura “indispensable” per protegir el dret a la intimitat de la víctima i evitar-li els “greus perjudicis”.

  • La defensa d'Alves tampoc no s'hi va oposar, però ara, l'Audiència ha ordenat que només sigui a porta tancada la declaració de la denunciant.

Context: Alves està acusat presumptament agredir sexualment una dona en un bany de la discoteca Sutton el 30 de desembre del 2022.

  • S'enfronta a una petició de condemna a 9 anys de presó per part de Fiscalia i de 12 anys per part de l'acusació particular, que exerceix la denunciant.
Categoria: Societat