Tecnologia i Ciència
Foto: | Wikimedia Commons
salut

Investigadors catalans avancen en la congelació de tumors primaris en músculs i ossos

Foto: | Wikimedia Commons

L'Hospital Universitari de Bellvitge anuncia resultats "prometedors" en la congelació ('crioablació percutània') de tumors localitzats en parts com músculs, articulacions i ossos.

En detall: La crioablació és una tècnica que utilitza Bellvitge des del 2015. És menys invasiva que la cirurgia, i permet controla visualment i amb precisió l'actuació sobre tumors difícils. Alhora, aquest tractament també fa possible tractar àrees de majors dimensions.

  • El tractament permet la destrucció de lesions tumorals mitjançant la introducció d'unes agulles especials a l'interior del tumor, obtenint la seva congelació.

Què sabem?

  • En el cas dels tumors primaris la crioablació pot tenir un caràcter curatiu.
  • En el cas dels tumors més desenvolupats, on s'ha iniciat un procés de metàstasi, s'ha constatat una reducció del dolor en els pacients.

A més: Els especialistes en patologia osteomuscular del Servei de Diagnòstic per la Imatge de l'Hospital Bellvitge porten a terme el procediment amb el pacient sedat, sense necessitat d'una anestèsia general i amb un ingrés hospitalari només de 24 hores.

Què diuen? "Un dels avantatges és que permet tractar àrees més grans que amb altres tècniques; es visualitza perfectament l'extensió de la zona afectada, evitant així lesions en estructures pròximes al tumor, i els efectes de la crioablació es poden comprovar de forma immediata", indica el doctor José Antonio Narváez.

Etiqueta: Salut