Tecnologia i Ciència
Foto: | Wikimedia Commons
Salut

L'Hospital de Mataró retira les guàrdies no obligatòries als metges

Foto: | Wikimedia Commons

Els metges de l'Hospital de Mataró deixaran de fer guàrdies obligatòries a partir del 16 de novembre, i exigeixen millores laborals per poder continuar oferint el servei d'atenció continuada.

Per què és important? La protesta arriba després d'anys d'ineficaces negociacions amb el Consorci Sanitari del Maresme per millorar la situació laboral de les guàrdies mèdiques, segons critica el sindicat Metges de Catalunya.

Què sabem?

  • El 14 d'octubre es va aprovar a l'assemblea mèdica per àmplia majoria protestar pels endarreriments i greuges dels serveis mèdics.
  • La mesura afectarà, a partir del 16 de novembre, a metges de més de 45 anys que fan guàrdies voluntàries i per sota d'aquesta edat als professionals que hagin acumulat més de 384 hores anuals obligatòries d'atenció continuada.

A més: Per minimitzar els riscos de l'aturada, que pot alterar el funcionament dels serveis i deixar el centre sense especialistes a les nits, caps de setmana i festius, els metges reclamen que el dia després d'una guàrdia, que és un dia de descans, computi com a jornada treballada.

  • També exigeixen que es millori el preu de les hores d'atenció continuada voluntàries i les que es fan per cobrir necessitats desprevingudes: baixes, alteracions de calendari, permisos...

A partir d'ara: El personal mèdic de l'Hospital de Mataró també demana que l'empresa accepti obrir una negociació per tractar els assumptes com la gestió de les agendes assistencials, la sobrecàrrega de treball, el temps dedicat a la formació i la conciliació de la vida personal i laboral.

Etiqueta: Salut