Tecnologia i Ciència
Elon Musk
Foto: Elon Musk | Europa Press
Twitter

Musk inicia acomiadaments massius a Twitter i la plantilla presentarà una demanda

Elon Musk
Foto: Elon Musk | Europa Press

Twitter enviarà correus electrònics als seus treballadors on notificarà una reducció dràstica de la massa laboral de l'empresa, que actualment compta amb 7.500 treballadors i treballadores. 

Per què és important? Elon Musk és el nou propietari de Twitter i va anunciar retallades dràstiques en la plantilla de l'empresa. 

Previsions: Els treballadors de Twitter rebran a les 9:00 del matí (a les 17:00 a Catalunya) un email on es notificarà si continuen o no a l'empresa. 

  • Musk preveu acomiadar la meitat de la plantilla, d'un total de 7.500, per retallar els costos de la plataforma. 

Què diuen: La companyia ha estat demandada en una acció col·lectiva per violar les lleis en retallar plantilla sense notificar-ho sense notificació d'acomiadament prèvia.

  • Segons la legislació local de Califòrnia, on hi ha la seu de Twitter, l'empresa ha de donar un avís de 60 dies per realitzar un acomiadament massiu.

Situació actual: Twitter ha tancat temporalment les seves oficines i ha suspès l'accés a les targetes d'identificació del personal per "ajudar a garantir la seguretat de cada treballador, així com els sistemes de Twitter i les dades dels clients". 

  • Aquesta és la primera comunicació oficial de l'empresa als seus treballadors d'ençà que Elon Musk va comprar la companyia el passat 28 d'octubre. L'empresari va comprar Twitter per 44.000 milions de dòlars. 

Què diu: Musk ha promès a la plantilla acomiadada una indemnització de setanta dies. 

  • El magnat té com a objectiu exigir el treball presencial en l'oficina a partir d'aquest dilluns que ve. Aquest fet, canviaria la política laboral de Twitter.