Tecnologia i Ciència
Criptomonedes: Ethereum i Bitcoin
Foto: Criptomonedes: Ethereum i Bitcoin | Eduardo Parra / Europa Press
Start up

Una start up catalana ajuda a verificar la procedència de criptomonedes

Criptomonedes: Ethereum i Bitcoin
Foto: Criptomonedes: Ethereum i Bitcoin | Eduardo Parra / Europa Press

L'empresa emergent (start up) catalana Vutton ha creat una eina que utilitza el 'blockchain' per verificar la procedència de criptomonedes confiscades per la policia, en una col·laboració amb els Mossos d'Esquadra per evitar fonts fraudulentes.

Per què és important? Amb aquesta eina, la policia catalana podrà digitalitzar el procés de congelació i custòdia de criptoactius.

  • També podrà protegir i gestionar fiances judicials o sentències de pagament o per tornar els diners a les víctimes de frau.

Situació actual: Actualment, la fase pilot del projecte ja està acabada i es troba en fase d'avaluació pels Mossos d'Esquadra.

En profunditat: El projecte ha obtingut 14.950 euros de la línia d'ajuts a projectes de disrupció empresarial de l'Agència per a la Competitivitat de l'Empresa, Acció, segons la Conselleria d'Empresa i Treball.

D'on venim? Vottun ha treballat durant tres mesos desenvolupant un protocol d'actuació en la confiscació de criptoactius, una eina de congelació i emmagatzemament de les criptomonedes confiscades i un sistema de custòdia.

A més, aquesta iniciativa ha permès a Vottun posicionar-se com a proveïdor de referència en la gestió i traçabilitat de criptomonedes per als cossos policials.

  • La cofundadora de Vottun, Marta Vallès, ha assegurat que han desplegat un model "que dota de transparència i seguretat als processos de confiscació, gestió o devolució de les criptomonedes".

Què és Vottun? Vottun és una empresa emergent fundada per Marta Vallès i Luis Carbajo, actual CEO, el 2018 a Barcelona.

  • Actualment, compta amb un total de 20 treballadors.

 

Etiqueta: Start-ups