Tecnologia i Ciència
Elon Musk, propietari de Twitter
Foto: Elon Musk, propietari de Twitter | Europa Press
Xarxes socials

Musk vol amb Twitter imitar Spotify, la ‘rara avis’ dels models 'freemium'

Elon Musk, propietari de Twitter
Foto: Elon Musk, propietari de Twitter | Europa Press

Des que Elon Musk es va fer amb Twitter, tot han estat especulacions sobre el seu tancament arran dels acomiadaments massius i els intents per canviar l'estratègia. 

Per què és important? La comunitat de tuitaires i experts en tecnologia es pregunten quin és el destí que li espera a la reeixida xarxa social després de polèmiques i passos en fals del controvertit magnat.

D'on venim? A més dels acomiadaments massius, que han reduït el personal de 7.500 a 3.800 treballadors, Twitter arrossega tres polèmiques que porten la firma de Musk.

Situació actual: La validació de comptes i el servei de pagament estan interromputs.

Els motius: Musk vol reduir costos augmentant ingressos per treure la companyia d'un pou. Als 44.000 milions de dòlars que li ha costat la compra de Twitter, cal afegir els 13.000 milions de deute que té l'empresa.

Al detall: Musk vol un model 'freemium'.

  • Això implica la barreja d'usuaris que no paguen i d'altres que sí per serveis extra. El seu objectiu és que la quantitat d'usuaris de pagament suposi el 50% del total.
  • El Twitter Blue ja estava en servei a algunes zones i permetia eliminar anuncis i destacar o editar tuits per un preu de 2,99 dòlars.

Què diuen? Segons ha valorat l'expert de la Universitat Politècnica de València Miguel Rebollo Pedruelo en un article de l'agència de notícies SINC...

  • "El seu objectiu d'arribar a un 50% de comptes de pagament és inassolible. La mitjana actual en aquest model de negoci ronda l'1%. Hi ha alguns casos, com Dropbox, que poden arribar al 4%".
  • "L'única 'rara avis' és Spotify, que té 20 milions d'usuaris de pagament d'un total de 75 milions de persones. Però ni tan sols ella s'acosta al percentatge que vol Musk".
  • "Des que va fer efectiva la compra de Twitter, la sensació és d'absolut descontrol. Ha pres una sèrie de decisions que no han tingut l'efecte esperat i ens té en suspens, contenint a dures penes una fuita d'usuaris i anunciants que ja ha començat".

Per acabar: Musk va prometre fer una gran revelació massiva de documents interns de l'anterior junta directiva de l'empresa sobre la polèmica de Hunter Biden, fill del president americà Joe Biden. Tanmateix, s'ha limitat a publicar una sèrie de tuits d'un periodista que explica allò que ja se sabia: que els directius van decidir amagar un article del New York Post contrari al fill del mandatari.

Etiqueta: Twitter