Tecnologia i Ciència
Call of Duty és un dels videojocs desenvolupats per Activision
Foto: Call of Duty és un dels videojocs desenvolupats per Activision | Unsplash
Videojocs

La compra d'Activision per Microsoft per 65.000 milions, sota sospita

Call of Duty és un dels videojocs desenvolupats per Activision
Foto: Call of Duty és un dels videojocs desenvolupats per Activision | Unsplash

El regulador dels EUA demana de bloquejar la compra d'Activision per Microsoft, valorada en més de 65.000 milions per protegir la competència del sector dels videojocs.

Per què és important? Aquesta informació afecta la companyia tecnològica del magnat Bill Gates (propietària de la consola Xbox) per presumptes males pràctiques en la compra del gegant desenvolupador de videojocs Activision Blizzard.

Context: A començaments d'any, Microsoft va arribar a un acord per comprar l'editora i desenvolupadora de videojocs Activision Blizzard per 68.700 milions de dòlars (65.470 milions d'euros), la qual cosa transformaria l'empresa dirigida per Satya Nadella en la tercera més gran del sector dels videojocs a escala mundial, només per darrere de Tencent i Sony.

En profunditat: 

  • La Comissió Federal de Comerç (FTC) dels Estats Units ha presentat una demanda formal a fi de bloquejar l'adquisició d'Activision.
  • Considera que podria danyar la competència, ja que el fabricant de Xbox obtindria el control de franquícies de videojocs com 'Call of Duty' o 'World of Warcraft'.
  • El regulador nord-americà assenyala l'historial de Microsoft d'adquirir i utilitzar contingut de jocs valuós per suprimir la competència de videoconsoles rivals.

Què diuen? FTC assenyala l'historial de Microsoft en recordar que, després de l'adquisició de ZeniMax, empresa matriu de Bethesda Softworks, el gegant de Redmond va decidir fer alguns dels títols d'aquest desenvolupador de videojocs exclusius de Microsoft, malgrat les garanties donades a les autoritats antimonopoli europees.

  • "Microsoft ja ha demostrat que pot retenir contingut dels seus rivals de jocs i ho farà", va dir Holly Vedova, directora de l'Oficina de Competència de la FTC.
  • "Busquem evitar que Microsoft obtingui el control d'un estudi de jocs independent líder i l'utilitzi per danyar la competència a múltiples mercats de jocs dinàmics i de ràpid creixement", ha afegit.

Reaccions: El president de Microsoft, Brad Smith, i el conseller delegat d'Activision Blizzard, Bobby Kotick, han reaccionat a la notícia, segons recull Bloomberg.

  • "Continuem creient que aquest acord ampliarà la competència i crearà més oportunitats per als jugadors i desenvolupadors de jocs. Tenim plena confiança en el nostre cas i agraïm l'oportunitat de presentar-lo davant del tribunal", ha dit Smith.
  • "Les acusacions que aquest acord és anticompetitiu no s'alineen amb els fets, i creiem que guanyarem aquest desafiament", en paraules de Kotick.

Què esperar? El regulador nord-americà subratlla que Activision és un dels pocs desenvolupadors de videojocs que creen i publiquen videojocs d'alta qualitat per a múltiples dispositius, incloses consoles de videojocs, PC i dispositius mòbils, amb milions d'usuaris actius mensuals a tot el món.

  • Tanmateix, per a la FTC això podria canviar si es permetés seguir endavant amb l'acord de compra amb Microsoft en considerar que, amb el control de les franquícies d'Activision, la multinacional tecnològica tindria tant els mitjans com el motiu per perjudicar la competència manipulant els preus d'Activision, degradant la qualitat del joc d'Activision o l'experiència del jugador a les consoles i serveis de joc rivals.
Etiqueta: Videojocs