Tecnologia i Ciència
La companyia estaria preparant una vintena d'aplicacions basades en IA
Foto: La companyia estaria preparant una vintena d'aplicacions basades en IA | Europa Press
Tecnologia

Preocupació a Google: la companyia es veu amenaçada pel ChatGPT i prepara novetats

Temps de lectura: 2 minuts
La companyia estaria preparant una vintena d'aplicacions basades en IA
Foto: La companyia estaria preparant una vintena d'aplicacions basades en IA | Europa Press

Els fundadors de Google, Larry Page i Sergey Brin, han revisat recentment l'estratègia d'intel·ligència artificial (IA) de la companyia a causa de la preocupació que genera el chatbot d'OpenAI, ChatGPT, i el seu ús en els cercadors.

Per què és important? La reeixida eina ChatGPT amenaça el cercador de Google, que estaria preparant una vintena d'aplicacions basades en IA per evitar que els usuaris el substitueixin.

  • Precisament, un dels seus objectius seria el de llançar una versió de prova d'un chatbot que funciona amb el seu motor de cerca.

Què en sabem? Els plans aprovats i les idees aportades per Page i Brin es dirigeixen a la implementació de més característiques de chatbot en el cercador.

  • L'amenaça del ChatGPT d'OpenAI han fet que la companyia centri els seus esforços en els desenvolupaments d'IA, i fins i tot instar els seus equips a crear solucions que permetin, per exemple, crear obres d'art i altres imatges, a exemple de DALL-E, també d'OpenAI.

Els motius: De fet, Google porta des de finals de 2022 reorientant la seva estratègia d'intel·ligència artificial, que coincideix amb el llançament de ChatGPT.

  • El ChatGPT és un sistema entrenat per a mantenir una conversa en text, i que ha sorprès per la naturalitat de les seves respostes i per la seva capacitat per a generar i enllaçar idees, corregir els seus errors i recordar les converses prèvies que utilitza com a context.
  • La tecnologia darrere del chatbot ChatGPT de OpenAI ha posat en alerta a Google, per plantejar un risc per al principal negoci de la companyia, donada la seva potencial aplicació en els motors de cerca.

Previsions: S'espera que la companyia comparteixi al maig, en el marc del seu esdeveniment anual de desenvolupadors Google IO, els avanços derivats de la reorientació dels treballs en IA, que es xifren en més de 20 nous productes.

  • En aquesta conferència també s'espera que Google presenti un generador d'imatges, l'Image Generation Studio i una nova generació d'IA Test Kitchen.
  • Aquesta és una eina que s'alimenta de les interaccions dels usuaris per a millorar les capacitats de LaMDA, el model de llenguatge que és capaç de mantenir converses amb humans.
  • LaMDA va estar al centre de la polèmica quan un enginyer de Google va dir que creia que tenia consciència.
Etiquetes: Google Elon Musk