Tecnologia i Ciència
La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió total, i amb ella el Chat GPT d'OpenAI.
Foto: La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió total, i amb ella el Chat GPT d'OpenAI. | Pexels
Tecnologia

Com utilitzar Chat GPT per escriure les fórmules d'Excel més útils

Actualitzat: Dijous, 27 d'abril de 2023. 20:00
Temps de lectura: 3 minuts
La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió total, i amb ella el Chat GPT d'OpenAI.
Foto: La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió total, i amb ella el Chat GPT d'OpenAI. | Pexels

La intel·ligència artificial (IA) viu un moment d'eclosió, i amb ella el ChatGPT d'OpenAI. Ja sabies que també et permet crear fórmules d'Excel?

Per què és important? Qualsevol persona pot produir il·lustracions de nivell professional, assajos científics o novel·les històriques, entre d'altres, però també es pot utilitzar en Excel, cosa que simplifica molts processos.

Què sabem? Els fulls de càlcul són eines extraordinàries per poder treballar una gran quantitat de dades, però de vegades no són gaire intuïtives i fan perdre molt temps. 

  • Aquí és on entra en joc l'IA amb el ChatGPT a la qual podràs explicar allò que vols fer amb les dades i et dirà quina fórmula has d'utilitzar, a més d'un tutorial que t'ajudarà a realitzar-lo. T'expliquem com fer-ho.

Què és un prompt?

En detall: Un prompt és una sol·licitud d'entrada de text que es mostra a l'usuari per obtenir una resposta. És una eina molt útil en la interacció home-màquina, especialment en la intel·ligència artificial i l'aprenentatge automàtic.

En el cas de ChatCGPT, utilitza prompts per generar respostes personalitzades a les consultes dels usuaris. Els prompts es poden presentar en forma de preguntes, opcions de resposta o instruccions per completar una tasca.

Com generar un prompt orientat a Excel

Pas a pas: Generar un prompt orientat a Excel en Chat GPT requereix comprendre les nostres necessitats com a usuari i les funcions d'Excel que apareixeran en la resposta.

  • Per consultar fórmules d'Excel a Chat GPT, simplement es pot escriure una pregunta relacionada amb la fórmula que es vol conèixer. Per exemple, "Com puc sumar una columna a Excel?" o "Com puc utilitzar la funció VLOOKUP a Excel?".
  • Chat GPT utilitzarà el seu ampli coneixement i comprensió d'Excel per proporcionar una resposta detallada i precisa a la consulta.
  • És important tenir en compte que com més específica sigui la pregunta, més precís serà el resultat de la resposta. Per tant, es recomana formular preguntes clares i concises.

Pot utilitzar-se Chat GPT directament a Google Sheets?

Com? Per aconseguir que el ChatGPT ens ajudi amb els nostres càlculs directament en Excel, cal instal·lar l'extensió anomenada GPT for Sheets™ and Docs™.

  • Per instal·lar-lo cal buscar les respectives extensions i afegir-lo.
  • Una vegada descarregat, només has d'accedir als teus fulls de càlcul i introduir les fórmules amb les peticions que desitgis.
  • Has d'explicar a l'IA com si fos una persona el que vols que faci, en aquest cas a Excel.
  • El ChatGPT et proporcionarà un manual completament interactiu amb el qual podràs introduir la teva consulta en l'idioma que vulguis.

@paugarciamila Un truco para hacer trabajos y tareas en segundos🪄 #trucos #aprendecontiktok #en1minuto #lifehacks #productividad #excel #marketing ♬ sonido original - Pau Garcia-Milà

El debat sobre Chat GPT

Què diuen? ChatGPT és un xat d'intel·ligència artificial que ha generat opinions molt diferents en la societat:

  • D'una banda, aquestes eines són més ràpides que els mateixos humans i disposen d'una base de dades gegant -tot internet-, la qual cosa ajudarà a augmentar la productivitat com ho van fer els ordinadors en substituir les màquines d'escriure.
  • Però també existeix un sector de ludistes que veuen aquest avenç com una amenaça en sectors sencers de les anomenades indústries del coneixement i el perill de plagi que comporten.
Etiquetes: Internet Elon Musk