Tecnologia i Ciència
Imatge d'arxiu d'una pantalla de mòbil amb l'Instagram
Foto: Imatge d'arxiu d'una pantalla de mòbil amb l'Instagram | Unsplash
Xarxes socials

Facebook i Instagram copien Twitter i permetran pagar per verificar comptes

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu d'una pantalla de mòbil amb l'Instagram
Foto: Imatge d'arxiu d'una pantalla de mòbil amb l'Instagram | Unsplash

Facebook i Instagram incorporaran un nou sistema de subscripció de pagament que permetrà verificar els comptes dels usuaris, han anunciat aquest diumenge 19 de febrer.

Per què és important? L'estratègia del magnat Elon Musk i nou propietari de Twitter ha revolucionat el sector de les xarxes socials. Facebook i Instagram seguiran els seus passos i també instauraran el polèmic mecanisme pel qual tothom que vulgui la verificació blava la pot aconseguir simplement pagant.

Què en sabem? Mark Zuckerberg, conseller delegat de Meta, l'empresa propietària d'ambdues xarxes socials, ho ha anunciat aquest diumenge amb un missatge a Facebook.

  • La decisió es basa en el Twitter Blue, el sistema de verificació de pagament que es va inventar la xarxa de l'ocell blau. En el cas de Facebook i Instagram, aquesta opció a l'abast dels usuaris que vulguin pagar rebrà el nom de Meta verified
  • El servei començarà aquesta setmana a Austràlia i Nova Zelanda, i s'anirà implantant a més països després.
  • En aquests territoris, cal desembutxacar 11,99 dòlars al mes per aconseguir la distinció i accedir a la resta de funcionalitats. Aquestes són una protecció extra contra la suplantació d'identitat i accés directe a l'atenció al client, entre d'altres.

Què diu Zuckerberg? En un post a Facebook, ha justificat la mesura en termes d'"autenticitat i seguretat".

  • "Anunci de nous productes: aquesta setmana comencem a implementar Meta Verified, un servei de subscripció que permet verificar el compte amb una identificació, obtenir una insígnia blava, obtenir protecció addicional contra la suplantació d'identitat contra comptes que diuen ser vostè i obtenir accés directe a l'atenció al client".

La polèmica: La verificació a canvi de diners ha aixecat polseguera des que Twitter va incorporar-la.

  • La xarxa social va haver de suspendre-la perquè molts usuaris van fer-se passar per personatges coneguts i empreses importants i van pagar per rebre la distinció oficial, cometent suplantació d'identitat.
  • Un usuari de Twitter amb la marca blava de compte verificat va fer-se passar per la farmacèutica Eli Lilly, anunciant que la insulina seria gratis. Les accions de l'empresa van caure en picat, més d'un 4% en tan sols unes hores.

Tanmateix: Sorprèn la influència d'Elon Musk sobre les xarxes de Mark Zuckerberg, ja que ha transcendit uns documents interns que posen en dubte l'èxit del Twitter Blue. Suposadament, uns 300.000 usuaris han pagat la subscripció de la seva xarxa social.