Tecnologia i Ciència
Treballadores asiàtiques al Mobile aquest dilluns
Foto: Treballadores asiàtiques al Mobile aquest dilluns | Marc Morera
Mobile world congress

A la cerca d'explosius: així protegeixen els Mossos el Mobile

Temps de lectura: 2 minuts
Treballadores asiàtiques al Mobile aquest dilluns
Foto: Treballadores asiàtiques al Mobile aquest dilluns | Marc Morera

Els Mossos d'Esquadra inspeccionen cada dia els entorns del Mobile World Congress, a la Fira Barcelona, per garantir la seguretat dels assistents.

Què en sabem? La Unitat de Subsol i els Tedax asseguren la zona i busquen, principalment, explosius. Els membres de la unitat de subsol, per exemple, es dediquen a mirar sota les clavegueres. 

Què diuen? El cap de l'Àrea Central de Suport Operatiu, Carles Quesada, ha assegurat a l'ANC que...

  • La singularitat d'aquest esdeveniment és que el perímetre és molt gran. Avui arribarem fins al pavelló 8 després d'uns anys sense fer-ho".
  • "Hem de donar seguretat en una àmplia zona que en altres dispositius sol ser més petita. Això implica assignar un major nombre de recursos humans i materials".
  • L'objectiu és assegurar-se que no hi ha cap "intrusió de l'exterior a l'interior".

A més: Una altra unitat és la Canina, que amb diversos agents i gossos pentinen tots aquells llocs susceptibles de contenir elements perillosos.

  • Un d'aquests gossos és Thor, que ha ensumat les papereres, lavabos i altre mobiliari dels pavellons que li havien assignat per descartar cap substància explosiva.
  • Els estands de les firmes tecnològiques tampoc s'han escapat de la indagació de Thor, que, si hagués detectat alguna substància, s'hauria assegut a terra per alertar els Mossos, un marcatge passiu per no activar l'artefacte.

Al detall, també hi participen altres unitats dels Mossos com la de mitjans aeris, amb drons i l'helicòpter. La seguretat de la cita tecnològica va més enllà dels recintes firals i el dispositiu també inclou qualsevol circumstància associada als congressistes, com per exemple els desplaçaments en el transport metropolità.

  • Els furts a congressistes són un dels principals maldecaps dels Mossos.

Visió global: L'edició d'enguany del MWC té previst acollir uns 85.000 congressistes, unes xifres que s'apropen al nombre d'assistents de l'última edició sense pandèmia.