Tecnologia i Ciència
Un grup de persones al Mobile
Foto: Un grup de persones al Mobile | Europa Press
xifres

El Mobile tanca l'edició superant totes les expectatives: més de 88.000 assistents

Temps de lectura: 2 minuts
Un grup de persones al Mobile
Foto: Un grup de persones al Mobile | Europa Press

El Mobile World Congress 2023 ha superat totes les expectatives de l'organització i tanca portes aquest dijous amb més de 88.500 visitants, segons ha confirmat la GSMA en un comunicat.

Per què és important? Després de dues edicions a mig gas a causa de les restriccions per la pandèmia, el Mobile ha tornat amb més força que mai i ha superat les xifres que l'organització s'havia proposat. El CEO de la GSMA, John Hoffman, abans de l'esdeveniment s'havia marcat 80.000 assistents com a màxim i s'han superat aquestes xifres.

En xifres: Un 56% dels assistents a la fira han vingut de sectors adjacents a l'ecosistema mòbil.

  • S'han acollit congressistes de 202 països, 2.400 expositors i més d'un miler de ponents i líders empresarials, dels quals un 40% han sigut dones.
  • Segons el CEO de la GSMA, alguns expositors "anecdòtics" han superat totes les expectatives i fins i tot han fet més negoci que l'any 2019, el millor congrés a Barcelona, previ a la pandèmia.
  • Les dades de la GSMA indiquen que més de la meitat dels participants a la fira han estat de nivell directiu o superior, i d'aquests, un 21% eren dels anomenats 'categoria C', és a dir, CEOs o alts executius; i un 26% dones.
  • De mitjana, durant aquest MWC23 s'han fet 10.000 reunions de 'networking' gràcies a l'aplicació del congrés, i un milió d'espectadors únics han seguit les conferències.
  • A banda dels congressistes empresarials, el MWC també ha comptat amb 196 delegacions governamentals de 150 països, amb gairebé 70 ministres i més de 100 caps d'autoritats reguladores.

Què diuen? Hoffman assegura que "el nivell d'energia i suport dels socis, negocis i institucions públiques ha excedit les nostres esperances i expectatives", també ha destacat l'ambient de "comunitat, innovació, emoció i generació de negocis que s'ha vist al MWC Barcelona".

Finalment, la Generalitat ha impulsat la presència d'empreses i agents catalanes en el seu ecosistema digital al Mobile World Congress. Aquest any, 48 empreses, entitats i centres tecnològics s'han ubicat al Pavelló Catalonia, situat al Hall Congress Square, CS210, representant l'ecosistema tecnològic en auge al país.