Tecnologia i Ciència
dones influents

Anna N. Schlegel: "Catalunya podria ser un país, hem d'apostar per la indústria"

Temps de lectura: 3 minuts

Anna N. Schlegel o amb el seu nom de soltera, Anna Navarro Descals, és la dona més influent del món sobre tecnologia i ha visitat El Pentàgon de 8tv per parlar sobre diversos temes com la tecnologia, el feminisme, l'empresa o Catalunya.

Per què és important? Segons la prestigiosa revista Analytics Insight, Navarro va ser considerada la dona més influent del món en tecnologia el 2020. Ella és catalana, concretament d'Olot, i és la Cap Global de Procore Technologies. Un software que gestiona projectes de construcció a gran escala. L'empresa transacciona un trilió de dòlars i està ubicada a Silicon Valley.

Què ha dit Navarro? L'olotina ha lamentat que només un 2% de les directives tecnològiques les formen dones, "han passat moltes dècades perquè una dona ocupi un alt càrrec i encara ens trobem en aquestes xifres..."

  • "Si vols ocupar un alt càrrec en una gran empresa has de ser analític i deixar l'empatia una miqueta de costat. A mi m'ha costat, perquè soc molt empàtica".
  • "Treballo moltes hores, viatjo molt, tinc molta responsabilitat, però m'encanta el que faig. Una de les sorts és que tinc un equip d'NBA".  
  • "Califòrnia és el motor tecnològic dels Estats Units. Hi ha poca burocràcia i molta llibertat. És com un Mobile World tot el dia"

A més, també ha parlat sobre les polítiques esclavistes d'Elon Musk i ella reconeix que "mai hem fet fora a ningú, abans d'arribar a aquest extrem es poden fer retallades per altres llocs". Fins i tot ha confessat que quan es van veure en una situació que calia estalviar a l'empresa "els directius vam decidir congelar-nos el sou per no haver de fer fora a ningú".

Sobre el Procés. "Catalunya podria ser un país. Hem d'apostar per la indústria catalana i amb un estat propi ho podríem fer perfectament".

    • Navarro ha confessat que va viure l'1 d'octubre d'una manera molt intensa: "aquell dia estava a Las Vegas amb un equip de 7.000 persones i va haver-hi assassinats on estàvem nosaltres. Per altra banda, vaig poder votar en el referèndum via telemàtica".
    • L'empresària també s'ha queixat que "fa 6 anys que no em deixen votar. La Diputació de Girona em deixa en espera, tot fent-ho amb mesos d'antelació".
    • "És molt important que el català s'estengui per tot arreu, jo soc l'ambaixadora de la llengua catalana a les tecnològiques".