Tecnologia i Ciència
Imatge d'arxiu de mòbil amb Twitter
Foto: Imatge d'arxiu de mòbil amb Twitter | Unsplash
Twitter

Musk compleix la seva promesa: Twitter retira el verificat blau als comptes que no paguen

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de mòbil amb Twitter
Foto: Imatge d'arxiu de mòbil amb Twitter | Unsplash

La xarxa social Twitter ha eliminat les marques de verificació blaves a tots aquells comptes que no paguen la subscripció. 

Per què és important? Famosos com Rosalía, Bill Gates, Cristiano Ronaldo o el papa Francesc, entre d'altres, són alguns dels exemples que han perdut aquesta verificació, ja que no paguen. 

  • En canvi, altres personatges públics com Rihana, Taylor Swift o LeBron James, entre d'altres, la mantenen.

D'on venim? La xarxa social havia anunciat que l'1 d'abril començaria a retirar les verificacions blaves que s'havien "heretat", de tal manera que els usuaris individuals que volguessin mantenir-la ho haurien de fer a través de Twitter Blue.

Tot i això, han estat molts els comptes que des de principis d'aquest mes han mantingut la marca blava.

  • És per això que l'amo de Twitter, Elon Musk, va anunciar en el seu perfil que la seva data final en què es retirarien les marques blaves serien el 20 d'abril, i així ha estat finalment.

Context: Abans de l'arribada d'Elon Musk a Twitter, aquestes verificacions blaves s'obtenien de manera gratuïta i si l'usuari interessat ho demanava i complia alguns requisits.

  • La seva finalitat era evitar les suplantacions, reconeixent que qui gestionava el compte era la mateixa persona. 
  • El sistema mai no va convèncer a Musk, qui sempre va ser força crític amb la política que concedia o retirava la verificació.
  • Per això, quan va ser amo de Twitter, va tirar endavant la subscripció de Twitter Blue, on, a banda de pagar, també s'han de complir alguns requisits.

A més, Twitter també incorpora una nova verificació de color gris per a organitzacions governamentals o personalitats vinculades a aquest tipus d'organitzacions.

Etiquetes: Twitter Elon Musk