Tecnologia i Ciència
Diana de Gal·les
Foto: Diana de Gal·les | Wikipedia
Intel·ligència Artificial

Així seria Lady Di el dia de la coronació de Carles III, segons la IA

Temps de lectura: 2 minuts
Diana de Gal·les
Foto: Diana de Gal·les | Wikipedia

Aquest dissabte 6 de maig se celebra la coronació de Carles III com a rei d'Anglaterra. Però, com hauria estat si Diana no hagués mort? Ara, gràcies a la intel·ligència artificial podem saber com lluiria la princesa de Gal·les en l'actualitat. 

Per què és important? Diana de Gal·les és la mare dels prínceps Guillem i Enric d'Anglaterra. Es va casar amb Carles, fill de la reina d'Anglaterra, però després d'anys de problemes el matrimoni va decidir acabar amb la seva relació. 

  • Lady Di va morir el 31 d'agost de 1997 en un accident de cotxe a París. 

En detall: Gràcies a la intel·ligència artificial podem il·lustrar i plasmar imatges que mai haurien passat. Per exemple, com seria Diana de Gal·les si no hagués perdut la vida en el tràgic accident a la capital francesa? Com la veuríem el dia de la coronació de Carles III? 

  • L'artista Alper Yesilitas també s'ho ha preguntat i gràcies a la intel·ligència artificial ha elaborat un retrat de com seria actualment la princesa del poble. 
  • Yesilitas és un fotògraf turc que està treballant amb aquest mecanisme dins del seu projecte "Com si res hagués passat", i es pregunta: Com es veurien les persones si determinats esdeveniments no haguessin passat? 
  • L'artista ha aconseguit crear els retrats de Lady Di, Elvis Presley o Freddie Mercury amb la intel·ligència artificial. 

Situació actual: Si Lady Di no hagués perdut la vida l'any 1997, avui dia tindria 62 anys i segurament estaria convidada en la coronació del seu exmarit Carles III com a rei d'Anglaterra. 

  • Després de la mort de Diana, Carles III va casar-se amb Camila, que aquest dissabte 6 de maig es convertirà en reina d'Anglaterra.

En profunditat: La intel·ligència artificial ha arribat al món de la comunicació i està fent trontollar tots els fonaments del món del periodisme. La creació de textos o imatges a través d'aquesta tecnologia provoca una crisi ètica en aquest àmbit de la societat. Què és veritat? Què es pot utilitzar i què no? Amb quina finalitat?