8tv
Foto: | 8TV
Televisió

Miguel Àngel Raya, especialista en addiccions: "El Fentanil ja ha arribat a Espanya"

Temps de lectura: 2 minuts
Foto: | 8TV

Comença a 8TV el nou pòdcast anomenat 'Rumbo a la Omnipotencia' presentat per Marc Pedrazzoli on s'entrevistaran cada setmana experts i intel·lectuals de diferents àmbits perquè ens ajudin a entendre la vida de manera més senzilla. 

Aquest dimarts 6 de febrer, el primer entrevistat ha estat el psicòleg i psicoterapeuta Miguel Ángel Raya, especialitzat en addiccions. 

Què diu? "A Espanya tenim un problema d'addicció amb l'alcohol i les drogues", assegura l'especialista. 

  • "A Espanya som consumidors d'alcohol social", explica. "A casa es beu menys, però no sé què és pitjor". 
  • Segons Miguel Ángel, l'alcohol té efectes greus que fins i tot poden arribar a ocasionar la mort. El problema, afirma, és el blanqueig de l'alcohol: "Que sigui legal no significa que sigui bo".  
  • L'expert també parla del consum d'altres tipus de drogues i alerta que el Fentanil, popularment coneguda com a 'droga zombie', ja ha arribat a Espanya i que ha causat uns 100.000 morts als Estats Units: "És que això és pitjor que una guerra", afirma el psicòleg. "En 5 o 6 anys, els Estats Units porten mig milió de morts a causa del Fentanil". 

A més, explica que el risc real és que intentis substituir altres drogues amb el consum del Fentanil: "Un cocaïnòman, per exemple, ha d'anar amb compte perquè hi ha vegades que la cocaïna te la tallen amb el Fentanil, i aquesta és una droga addictiva des del primer consum". 

  • L'especialista confirma que a Espanya ja ha arribat el Fentanil: "Ja hi ha hagut duanes que han enxampat dosis de Fentanil", explica. També diu que la gent de l'entorn de les drogues et confirmen que hi ha gent a Espanya que ja en ven. 
  • "Els psicòlegs d'addiccions estem a la trinxera perquè estem parlant amb els qui consumeixen i amb els qui saben". 

@rumboalaomnipotencia El F4ntanilo ya ha llegado a España (Miguel Ángel Raya) #adicciones #RALO #sustancias #adicto #sociedad #consumo ♬ sonido original - Rumbo a la Omnipotencia🧠
 

Categoria: 8tv