Barcelona i Àrea
Barcelona

La Sagrada Família tocarà el cel el 2026

La torre més alta de la Sagrada família estarà construïda el 2026. La Torre de Jesús serà la més alta del temple amb 172,5 metres d'alçada. Actualment, s'ha començat a aixecar i fa 126 metres. 

Per què és important? La Sagrada Família és l'obra mestra de Gaudí i el màxim exponent de l'arquitectura modernista catalana.

  • L'any 2019 va rebre més de 4,7 milions de visites.

A partir d'ara: La intenció és acabar la torre central amb motiu de l’aniversari de la mort d’Antoni Gaudí i coincidint que l'any 2026 Barcelona serà la capital mundial d'Arquitectura.

  • La torre estarà coronada per una creu de quatre braços que farà 17 metres d’alçada i amb uns braços de 13,5 metres d’amplada. 

Situació actual: A finals d'any es finalitzarà la construcció de dues de les quatre torres dels Evangelistes, la de Marc i Lluc.

  • Les quatre torres envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçada una vegada finalitzades.
  • Per identificar quin evangelista representa cada torre comptaran amb quatre figures de tetramorf, obra de l’escultor Xavier Medina Campeny: un home o àngel en el cas de Mateu, un lleó en el de Marc, un bou en el de Lluc i una àliga en el de Joan.

L'arquitecte de la Sagrada Família, Jordi Faulí, i l'escultor Xavier Medina observant dues de les figures que culminaran les quatre torres dels Evangelistes. | ACN

Previsions: La pandèmia va endarrerir la finalització de les obres de la Sagrada Família, que estava prevista per l'any 2026.

  • Tot i que la recuperació de les obres ha estat “progressiva” la junta constructora no sap quan podria acabar la construcció del temple i han fixat el 2024 per anunciar-ho.