Barcelona i Àrea
Foto: | EuropaPress
Ciberatac

Un atac cibernètic afecta tres hospitals de Barcelona

Redacció.
Foto: | EuropaPress

Un atac cibernètic afecta des d'aquest divendres a la matinada al servei de l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí (Barcelona), del Dos de Maig (Barcelona) i del Creu Roja de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), segons Europa Press.

Per què és important? El personal no pot consultar historials, programar o fer proves que estiguin connectades al servei, com ara radiografies.

Què sabem? Segons ha avançat el diari El País, aquest atac cibernètic ha aturat el servei en aquests tres hospitals, que pertanyen al Consorci Sanitari Integral de salut català, i està causant problemes a la xarxa d'assistència.

  • També s'han vist afectats altres centres adscrits: el CAP Sagrada Família de Barcelona; el CAP Torrassa i el CAP Collblanc, a L'Hospitalet de Llobregat.

Situació actual. L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha confirmat a Principal.cat que "continuen treballant per trobar l'origen" de l'incident que afecta la seguretat informàtica dels centres.

  • Els centres estan "treballant només amb telèfon, perquè no tenen ni correu electrònic ni res més".
  • Metges i infermeres estan atenent els pacients que arriben a Urgències i als CAPs sense fer ús dels sistemes informàtics.
  • La Unitat Central de Delictes Informàtics dels Mossos d’Esquadra està investigant els fets.

Tot i això. Asseguren que el servei d'urgències i l'atenció primària s'ha mantingut en funcionament.

Etiqueta: Hospitals