Barcelona i Àrea
Barcelona

La justícia rebutja el dentista municipal de Colau

Temps de lectura: 2 minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) confirma la sentència d'un jutjat que anul·lava el projecte d'ampliació de dentista municipal. 

Per què és important? El projecte de l'Ajuntament de Barcelona vol oferir a tots els ciutadans de la ciutat, no només als més vulnerables, el servei d'odontologia amb l'objectiu de millorar l'accés a prestacions sanitàries que no estan incloses en el sistema sanitari públic.

  • El govern d'Ada Colau vol obrir el servei a tota la població amb una rebaixa de preus d'entre el 10% i el 40%. 

El motiu: El TSJC ha rebutjat l'ampliació del servei perquè argumenta que la salut bucodental és una competència de la Generalitat. 

  • El tribunal argumenta que l'Ajuntament no pot prestar el servei sense un informe del Govern que acrediti que no es produeixen duplicitats. 
  • El TSJC apunta que Barcelona pot promoure tota classe d’activitats i prestar tots els serveis públics que afectin l’interès general dels ciutadans, “però amb el límit que no estiguin expressament atribuïts a altres administracions públiques o que es tracti d’activitats complementàries”.
  • El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) s'oposava al projecte. 

Què diuen: L'Ajuntament de Barcelona recorrerà al Tribunal Suprem. 

  • La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha criticat el COEC, que va presentar recurs contra la iniciativa: "Per què aquesta por?".

Tot i això: El consistori ha assegurat que el dentista municipal per a persones vulnerables no se suspèn i que és l'ampliació del projecte la que està qüestionada. 

Etiquetes: Barcelona Ada Colau