Barcelona i Àrea
Foto: | Twitter Julia Barea
Barcelona

Julia Barea serà la nova regidora de C's a l'Ajuntament de Barcelona

Foto: | Twitter Julia Barea

Fonts de Ciutadans han confirmat a Principal que Julia Barea serà la nova regidora del partit a l'Ajuntament de Barcelona, després que Fernando Carrera, assessor del PSC, hagi anunciat que no accepta l'acta.

Per què és important? El grup municipal ja té substituta per a Luz Guilarte, que ha dimitit tot denunciant una "trama" dels altres dos regidors contra ella. 

Què en sabem? Barea és consellera de Ciutadans en el districte de Ciutat Vella. Va ser número 10 de la candidatura de Barcelona pel Canvi-Ciutadans a les eleccions de 2019. La negativa de Fernando Carrera, número nou, fa córrer la llista en favor de Barea.

Què ha dit Carrera? L'analista polític ha dit en roda de premsa:

  • "Tinc una forma de fer política neta, transparent i clara, i no puc obviar la realitat que els vots que em porten l'acta avui pertanyen a un altre projecte polític; vaig iniciar un projecte amb Manuel Valls, però avui no és el meu projecte, no tot s'hi val".
  • "No tot és un joc de cadires i no contribuiré al soroll ni a generar més embolic".
  • "El PSC és casa meva, el meu partit, on faig política i seguiré fent política", ha dit, i ha assegurat que té la confiança dels seus companys de partit.

Context: Fernando Carrera no va aconseguir representació al plenari en ser número nou després que la candidatura conjunta només aconseguís sis regidors. Els socialistes el van 'fitxar' com a assessor, mentre que Barcelona pel Canvi-Ciutadans es va escindir en dos grups.