Barcelona i Àrea
Foto: | Jesús Hellín / Europa Press
Lloguer social

Acord entre Barcelona i la Sareb: 68 famílies vulnerables accedeixen a un lloguer

Foto: | Jesús Hellín / Europa Press

Un total de 68 famílies vulnerables que vivien com a ocupants en pisos de la l'entitat gestora d'actius Sareb podran accedir a un contracte de lloguer social per quedar-s'hi. Hauran de pagar un lloguer mensual d'entre el 12% i el 30% dels seus ingressos.

Per què és important? La majoria d'unitats familiars són llars amb criatures, moltes d’elles encapçalades per dones, en situacions laborals precàries.

Què sabem? L'Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb la Sareb per regularitzar la situació de 68 famílies vulnerables i així evitar-ne el desnonament. 

  • L'acord, però, aspira a regularitzar la situació de prop de 300 famílies, de les quals ja hi ha aquest primer paquet de 68 en procés de signatura del contracte. 
  • En total, s'estima que sumen un miler de persones, de les quals prop de la meitat són menors.

Al detall: Les mensualitats poden moure's en una forquilla d'entre 50 i 250 euros al mes, segons els ingressos i la situació de cada família, i els contractes són de fins a 7 anys.

Què diuen? La regidora d'Habitatge, Lucía Martín, ha qualificat l'acord de "molt rellevant".

  • "És un acord ampli pel qual la Sareb es compromet a estabilitzar i oferir lloguers socials a gairebé 300 famílies vulnerables de les quals tenim coneixement", ha apuntat Martín.

En xifres: La Sareb disposa a la ciutat de 824 habitatges, dels quals només 60 estarien buits, segons fonts de la pròpia entitat. 

  • D'aquests 824, 300 són els que ara es preveu convertir en lloguer social regularitzant la situació de les famílies.
  • N'hi ha 150 que ja són de lloguer social -per un acord del 2015- i s'està treballant en la cessió de 50 habitatges més. 

Previsions: En els propers mesos hi haurà unes 500 famílies que estaran vivint de lloguer social en pisos de la Sareb. 

  • Més del 60% dels pisos de la Sareb a Barcelona seran lloguer social.
Etiqueta: Habitatge