Barcelona i Àrea
Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | Pexels
Tribunals

Jutgen a Madrid una cèl·lula gihadista que volia atemptar a Barcelona

Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | Pexels

L'Audiència Nacional (AN) jutja des d'aquest dilluns 14 de novembre a sis homes com a presumptes integrants d'una cèl·lula gihadista que tenia entre els seus plans "la perpetració d'un atemptat" a Barcelona, on estaven assentats.

Què sabem? Segons ha informat Europa Press...

  • Rabah H., àlies 'Rabeh' o 'Berkan Azizi', és per al Ministeri Fiscal el líder de la cèl·lula terrorista i a què s'haurien integrat Omar N., encarregat de formació i contacte amb DAESH; Hatab S., àlies 'Miami', al comandament de l'aparell informàtic, i Lyes A., àlies 'Soufian', identificador d'objectius.
  • Per elaborar els seus plans d'atemptat, diu el Ministeri Públic que haurien comptat amb l'ajuda de Younas E. per intentar obtenir armament i d'Hichem H. per aconseguir dades sobre objectius.
  • La cèl·lula "estava en contacte" amb Estat Islàmic a partir d'Omar N. i "a través d'un complex sistema consistent en l'ús encadenat de diverses aplicacions, alienes entre si."
  • En paral·lel a aquests contactes amb ISIS, Omar N. va consultar pàgines web que recollien manuals sobre fabricació artesanal d'explosius per a "llops solitaris", exposa el Ministeri Públic.

A més: 

  • Com a objectius es van fixar "especialment" en "interessos russos" i, per exemple, Lyes A. va fotografiar tres iots d'empresariso russos que es trobaven ancorats habitualment al port de Barcelona.
  • Les seves reunions tenien una "doble finalitat", segons la Fiscalia: d'una banda, unir al grup en la seva voluntat terrorista i, d'una altra, en estar obertes a la participació de terceres persones, fins i tot menors d'edat, facilitaven la captació per a futurs gihadistes.

Què diuen? Segons Fiscalia, "no només s'havien format teòricament en els postulats del salafisme gihadista radical, sinó que a més s'havien ensinistrat en l'elaboració d'explosius i en el maneig d'un altre tipus d'armes i havien iniciat el procés per proveir-se de l'armament necessari", explica en l'escrit.

Possibles condemnes: Fiscalia demana entre 14 i 8 anys de presó per delictes de promoció i direcció d'un grup terrorista, d'integració en grup terrorista i de col·laboració activa amb grup terrorista.