Barcelona i Àrea
Detenció del dispositiu antidroga al barri de Gràcia
Foto: Detenció del dispositiu antidroga al barri de Gràcia | Guàrdia Urbana
Droga

Un detingut i 245 plantes de marihuana intervingudes al barri de Gràcia

Detenció del dispositiu antidroga al barri de Gràcia
Foto: Detenció del dispositiu antidroga al barri de Gràcia | Guàrdia Urbana

La Guàrdia Urbana ha detingut una persona i ha intervingut 245 plantes de marihuana a una instal·lació de cultiu situada al barri de Gràcia de Barcelona.

Per què és important? Les dades de l'informe anual del 2021 sobre les Drogodependències de Catalunya alerten que a Catalunya l'11% de la població d'entre 15 i 64 anys afirma haver consumit cànnabis en els darrers trenta dies.

Què sabem? Conjuntament amb els Mossos, la Guàrdia Urbana de Barcelona va realitzar una detenció i va intervenir 245 plantes de marihuana en creixement al barri de Gràcia.

D'on venim? La detenció està relacionada amb la investigació i l'operatiu que la Urbana va dur a terme conjuntament amb els Mossos d'Esquadra dimarts passat.

  • El succés va passar als barris d'Horta, el Raval i l'Eixample de Barcelona.
  • Es van detenir 3 persones, requisar 28 kg de marihuana en cabdells i 1.100 plantes. També es van trobar 1.700 euros.

En profunditat: Segons l'informe del 2021 del Sistema d'Informació sobre Drogodependències de Catalunya, el cànnabis és la droga il·legal més consumida a Catalunya i Europa.

  • L'informe també exposa que després de l'alcohol i la cocaïna, el cànnabis és la droga que genera més inicis de tractament.
  • El 2021 es van notificar 1.914 inicis de tractament per abús o dependència al cànnabis.

A més: L'any passat, el 85% de les denúncies administratives i el 67% dels delictes penals relacionats amb el tràfic i consum de drogues estaven relacionats amb el cànnabis.

  • També ha augmentat en el darrer any la quantitat de droga decomissada, una tendència clarament ascendent en el cas de les plantes de cànnabis, apunta l'informe.