Barcelona i Àrea
Lafarge Montcada i Reixac
Foto: Lafarge Montcada i Reixac | Europa Press
Indústria

El Suprem ordena el tancament de la cimentera de Lafarge a Montcada

Lafarge Montcada i Reixac
Foto: Lafarge Montcada i Reixac | Europa Press

El Tribunal Suprem ha ordenat el "tancament, clausura i precinte" de l'activitat que l'empresa Lafarge té a Montcada i Reixac.

Per què és important? Després de conèixer la sentència, l'empresa ha demanat a la Generalitat que regularitzi una autorització per garantir la continuïtat de les 300 persones que hi treballen.

Què sabem? L'alt tribunal ha acordat la inadmissió a tràmit dels tres recursos presentats contra la sentència de l'octubre del 2021.

  • La sentència anul·lava i deixava sense efecte jurídic la llicència ambiental atorgada per la Generalitat a la planta.
  • Ara, el tribunal diu que els tres recursos no tenen "prou fonamentació".

Context: Tot ve de la llicència que el Govern va concedir a l'empresa després d'un canvi de la normativa sobre tractament de residus per a incineració.

  • El 2013 una sentència del TSJC va anul·lar l'autorització perquè la llicència ambiental no s'havia sotmès a informació pública, un pas obligatori.
  • La Generalitat va incorporar uns canvis a la llicència, però el TSJC va tornar a tombar les modificacions i va deixar sense efecte els permisos mediambiental de Lafarge.

Què diuen? En un comunicat, el grup ha explicat que "la màxima prioritat en aquests moments és la defensa de la seva activitat, així com les persones els llocs de treball de les quals depenen de la continuïtat de la planta".

  • La companyia argumenta que "la informació ambiental de la fàbrica evidencia el seu comportament ambiental adequat".
  • Lafarge insta el govern que "mantingui la diligència deguda per concloure els tràmits administratius iniciats i solucionar el defecte de forma".

Què esperar? Fonts de la conselleria d'Acció Climàtica han explicat a Europa Press que el Govern està tramitant la legalització de l'activitat després d'una nova sol·licitud efectuada per l'empresa el març de 2021.

Etiqueta: Medi ambient