Barcelona i Àrea
Sales de la Fundació Joan Miró
Foto: Sales de la Fundació Joan Miró | Pepe Navarro / Ajuntament de Barcelona
Cultura

A on aniran els 20 milions aprovats per l’Estat per la cultura de Barcelona?

Sales de la Fundació Joan Miró
Foto: Sales de la Fundació Joan Miró | Pepe Navarro / Ajuntament de Barcelona

El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Cultura concedir la subvenció a l'Ajuntament de Barcelona per a la capitalitat cultural per un valor de 20 milions d'euros.

Per què és important? Només el 35% dels catalans majors de 13 anys declaren haver visitat exposicions, museus, monuments o galeries d'art durant el 2020, segons l'Observatori dels Públics del Patrimoni Cultural de Catalunya.

  • La manca d'interès és el principal motiu pel qual la majoria de
    catalans no visiten museus ni altres exposicions.

Què sabem? La partida, dividida en dos crèdits de 15 milions i 5 milions més, està consignada en els pressupostos generals de l'Estat.

  • El conveni donarà suport al finançament de les activitats i projectes culturals de Barcelona, que impulsin projectes de la ciutat amb projecció internacional.
  • També aquells que valorin l'activitat cultural i fomentin la col·laboració entre institucions culturals.

A la pràctica: Hi ha un total de 37 actuacions recollides que s'hauran d'executar abans del 31 de desembre del 2024.

  • Concretament, el crèdit destina el finançament de projectes culturals com la rehabilitació dels patis i la façana del Museu Picasso de Barcelona, l'exposició 'Paul Klee y los secretos de la Naturaleza' a la Fundació Joan Miró, millores de seguretat a la Fundació Miró, la climatització de sales a la Tàpies, les obres d'ampliació del MACBA.
  • També els tallers i actes culturals del MACBA, intervencions a la cúpula, torres i elements arquitectònics del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la creació contemporània a la Fundació Joan Brossa, obres d'adequació i connexió d'edificis a la Fundació Joan Brossa.
Etiqueta: Cultura