Barcelona i Àrea
Foto: | Ajuntament de Barcelona
Economia

El lloguer a Barcelona es dispara un 10% i arriba als 1.500 euros de mitjana

Foto: | Ajuntament de Barcelona

El lloguer a Barcelona es dispara un 10% i arriba als 1.500 euros al mes de mitjana. La capital catalana registra els increments més alts al preu del lloguer de tota l'àrea metropolitana, segons l'Observatori Metropolità de l'Habitatge de Barcelona.

Per què és important? Els preus dels lloguers estan desbocats i per moltes persones ja són una opció inassumible. Molts joves es veuen obligats a compartir pis amb companys o quedar-se a casa dels pares.

En dades: L'informe indica una situació preocupant a Barcelona pel que fa a l'ocupació. Apunta a un repunt d'entre un 8,4% i un 9,4% en els preus dels lloguers. 

  • Segons Fotocasa, el preu mitjà a Barcelona ja és 1.510 euros al mes. Pel que fa a Habitaclia, s'enfila fins als 1.549 euros mensuals.

En profunditat: A la resta de l’àrea metropolitana, els preus també han crescut fins a un 8,3 % i se situen de mitjana entre els 1.250 €/mes i els 1.296 €/mes. L’encariment dels preus dels lloguers, però, no s’atribueix al fet que l’oferta hagi disminuït ni tampoc a un augment de la demanda.

D'altra banda: Els anuncis immobiliaris han crescut de manera significativa en els últims tres mesos, el volum d'ofertes ha crescut molt. Però, la demanda ha disminuït en comparació al trimestre de l'any passat.

Etiquetes: Economia Lloguer