Barcelona i Àrea
Superilla del Poblenou
Foto: Superilla del Poblenou | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona
Urbanisme

Les superilles, en suspens: Barcelona atura futurs projectes per valorar l'impacte

Superilla del Poblenou
Foto: Superilla del Poblenou | Vicente Zambrano González / Ajuntament de Barcelona

La Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat que atura la implantació de noves superilles i paralitza la licitació de més obres fins a avaluar el seu impacte.

Per què és important? L'aturada dels futurs projectes de les superilles ha de permetre veure l'impacte que té tant en la ciutat com en les persones i comerços que la conformen. Es tracta de l'aposta del govern de BComú contra la contaminació del trànsit rodat i per guanyar espai per als vianants.

Què sabem? L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat, amb els únics vots en contra de BComú, una proposició de Junts que atura la implantació de noves superilles i paralitza la licitació de més obres fins a avaluar el seu impacte en l’economia, la mobilitat i la qualitat de l’aire a la ciutat. 

  • El text que s'ha pactat amb el PSC exposa que les futures obres es paralitzaran fins que s'hagi avaluat l'impacte a través de la modelització virtual amb el sistema de Digital Twin. 
  • La tinenta d'alcaldia Laia Bonet (PSC) ha dit que "cal fer una pausa i avaluar amb rigor" l'impacte de les superilles fins a tenir "evidències sòlides".
  • La tinent ha afegit que "mentrestant, seguirem aplicant polítiques de reducció de contaminació i de potenciació del transport públic que sabem que funcionen", ha dit.

A més: El portaveu de Junts, Jordi Martí, ha exigit al govern municipal que pari màquines respecte "unes propostes que ja no tenen suport".

  • Martí ha insistit que “el govern i els comuns ja no tenen legitimitat per continuar impulsant noves Superilles. Si fossin demòcrates haurien de parar màquines i deixar en mans del nou govern, l’any que ve, la planificació urbana de la ciutat de Barcelona".
  • "Intentem ser coherents, perquè fer una Superilla no és només una pacificació del trànsit, i demanem que hi hagi uns plantejaments realistes sobre els impactes reals d’aquestes transformacions" ha instat el portaveu de Junts. 

Per últim: Martí Galbis ha emfatitzat que es necessita "rigor científic i tècnic i tenir estudis reals d’impacte sobre l’urbanisme i sobre l’economia local i general de la ciutat, perquè el de Barcelona és un sistema complex”.

 

Etiquetes: PSC Junts Barcelona