Barcelona i Àrea
El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez
Foto: El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez | ACN
Taxi

La croada dels taxistes no s'atura: amenacen de col·lapsar Barcelona

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez
Foto: El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez | ACN

Els taxistes de Barcelona amenacen amb noves protestes a la ciutat si la Generalitat no aborda el nou conflicte sorgit entre els conductors del transport públic i l'aplicació Free Now, que suposen un risc pel sistema de tarifes regulades, segons denuncia Élite Taxi.

Què sabem? El seu líder, Tito Álvarez, amenaça amb mobilitzacions quan se celebri el Mobile World Congress, que comença el 27 de febrer, i també durant les eleccions municipals de maig. 

Què diu: El taxista assegura que...

  • "Si no posem fre a això i definim que és cada cosa, al final ho pagaran els usuaris"
  • Álvarez denuncia que Free Now ha demanat despenjar-se del sistema tarifari regulat per tenir més flexibilitat i posar els preus "que els doni la gana".
  • "El taxi té unes normes i tothom que treballi amb taxis les ha de complir. Si volen quedar-se han de complir les normes, no posar la seva dictadura, és de bojos".
  • La fortalesa del servei radica en la "capil·laritat", manté el líder de la plataforma, que retreu que es deixa fer "el que vulguin" a les plataformes.

Missatge a la Generalitat: Tito ha enviat un missatge al Govern i han apel·lat a l'espectre ideològic d'"esquerres" d'ERC per moure fitxa.

  • "Sabem que venen eleccions, que ve el MWC, més fires, i el taxi mai ha fet una vaga, tot i que hi ha hagut amenaces o avisos, però sempre hem arribat acords. Jo crec que un govern d'esquerres com ara que governa ERC hauria d'entendre que les plataformes no poden regular un servei públic, han de complir les normes dels serveis públics".

Mesures de l'IMET: El representant d'Élite també ha afirmat que l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) ha amenaçat l'empresa en treure-li la llicencia. "La tarifa és sagrada i no es pot inflar, és igual per tots els taxis", ha avisat.

Per acabar: L'advertència dels taxistes és ferma: Si en deu dies no tenim una proposta seriosa sobre la taula per introduir a la llei del taxi la definició del que és un operador de transport i que obligui a complir aquests criteris (...) nosaltres començarem una bateria de mobilitzacions que anirà de menys a més, amb marxes lentes i aturades parcials", ha resumit Álvarez.

Etiqueta: Trànsit