Barcelona i Àrea
Ada Colau i el tinent d'Alcaldia, Jaume Collboni (PSC)
Foto: Ada Colau i el tinent d'Alcaldia, Jaume Collboni (PSC) | Principal
Eleccions municipals

Colau sobre la inseguretat a Barcelona: "Ho porta el PSC"

Ada Colau i el tinent d'Alcaldia, Jaume Collboni (PSC)
Foto: Ada Colau i el tinent d'Alcaldia, Jaume Collboni (PSC) | Principal

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha llençat aquest dimarts una crítica implícita al seu soci de govern, el PSC. A quatre mesos de les eleccions municipals, l'edil de Barcelona en Comú ha recordat que la inseguretat és una de les principals preocupacions dels barcelonins i ha matisat que l'àrea de Seguretat "la porta el PSC".

Què ha dit? En una entrevista a TV3, Colau ha subratllat que, com "màxima representant" del govern de coalició que dirigeix "m'emporto les crítiques, encara que no siguin justes". Immediatament després ha afegit:

  • "Una de les principals preocupacions és la inseguretat que porta el PSC i jo no parlaré malament. Amb Batlle [regidor de Seguretat] tenim col·laboració i amb el cap de la Guàrdia Urbana una relació excel·lent. 
  • "S'està fent una bona feina amb un context de dificultat. De fet els índexs de delinqüència s'estan reduint i encara hi ha feina per fer".

Què sabem? L'alcaldessa feia referència a la possible autocrítica que la regidora podia fer després que el 50,4% dels veïns de la ciutat suspenguessin la seva gestió en l'últim baròmetre municipal.

  • Colau ha llençat pilotes fora i ha relacionat la mala nota dels ciutadans amb la pandèmia, la situació d'incertesa generada per la guerra d'Ucraïna i les dificultats de la gent amb la pujada de preus.
  • "Que el 50% cregui que la gestió és dolenta és una tendència general de les administracions, per la pandèmia i per una situació objectiva de dificultat"
  • "A mi m'han retret coses que no decidia jo, si no la comunitat autònoma o l'Estat en la gestió de la pandèmia. Com erem l'administració més propera ho executàvem nosaltres, però no ho decidiem nosaltres".

A més: Colau també s'ha referit a les crítiques de l'independentisme, entre d'altres d'ERC, per la cimera hispana francesa que tindrà lloc el 19 de gener a Bsarcelona. Els partits independentistes, també Junts, participaran en una manifestació contra la trobada dels presidents espanyols i francesos. 

  • "PSOE i ERC porten temps acordant-ho tot i ara fan veure que es barallaran molt. Em sembla marcià".
Etiqueta: Ada Colau