Barcelona i Àrea
Els dos vigilants que van salvar la vida d'una dona al metro
Foto: Els dos vigilants que van salvar la vida d'una dona al metro | TMB
Metro

La història del Dani i el Raúl, els vigilants que van salvar una vida al metro

Temps de lectura: 2 minuts
Els dos vigilants que van salvar la vida d'una dona al metro
Foto: Els dos vigilants que van salvar la vida d'una dona al metro | TMB

El passat 5 de gener, el Daniel Cejalvo i el Raúl Berguio van protagonitzar una ràpida actuació al metro de Barcelona que va permetre salvar la vida d'una passatgera.

Què en sabem? La dona va patir una parada cardiorespiratòria i els dos homes, vigilants de seguretat del transport públic, van fer ús de l'aparell desfibril·lador DEA i van realitzar un massatge cardiorespiratori fins l'arribada dels sanitaris del Servei d'Emergències Mèdiques. 

  • Els fets van tenir lloc a la línia i l'actuació dels treballadors de la vigilància privada va ser clau per salvar la vida de l'usuària.

El més nou: El 31 de gener, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) va reconèixer la brillant actuació dels dos vigilants.

  • L'operador del transport públic premia la "ràpida capacitat de resposta" dels treballadors. 
  • La presidenta de TMB, Laia Bonet, el conseller delegat, Gerardo Lertxundi i el director de la Xarxa de Metro, Oscar Playà, van reconèixer la intervenció.
  • Bonet va assenyalar "la importància de disposar d'equips de persones amb la capacitat de donar resposta a aquest tipus de situacions" i va afirmar que "cal magnificar la solidaritat, el compromís i la vocació de servei cardíaca a l'estació de metro de Catalunya de la línia 1.

A més: Els vigilants també van rebre la felicitació del SEM per la professionalitat i actuació.

Al detall: Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell segur i efectiu que permet realitzar una descàrrega elèctrica sobre el cor d'una persona en aturada cardiorespiratòria (és el que es coneix com desfibril·lar) minuts abans que arribi l’ajut professional.

Etiqueta: Metro