Barcelona i Àrea
Lluís Rabell
Foto: Lluís Rabell | ACN
Eleccions municipals

Collboni pesca un exlíder dels comuns per la seva llista

Temps de lectura: 1 minut
Lluís Rabell
Foto: Lluís Rabell | ACN

El candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PSC, Jaume Collboni, comptarà amb l'exlíder dels comuns al Parlament Lluís Rabell per la seva candidatura a l'alcaldia de la capital catalana. 

Per què és important? Les eleccions municipals se celebraran el pròxim 28 de maig. Jaume Collboni, que havia estat tinent d'alcaldia dins del govern d'Ada Colau, va abandonar els seus càrrecs al consistori per centrar-se en la cursa electoral. 

Què en sabem? Segons ha avançat RAC1, l'exlíder dels comuns al Parlament de Catalunya Lluís Rabell formarà part de la candidatura del PSC a l'Ajuntament de Barcelona. 

  • Collboni fitxa el qui va ser candidat dels comuns, aleshores sota el nom Catalunya Sí que es Pot, a la Generalitat l'any 2015. 

En detall: Segons avança el mateix mitjà de comunicació, si Collboni arriba a ser alcalde, Rabell serà tinent d'alcaldia de Pla de Barris i Participació Ciutadana. 

  • Rabell té 68 anys i és activista veïnal.
  • El 2015 va ser el cap de llista de Catalunya Sí que Es pot a les eleccions al Parlament, quan va aconseguir 11 diputats.

En profunditat: L'estratègia de Collboni se centraria a esgarrapar el màxim de vots a l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

  • Rabell ja va donar suport al candidat socialista durant els darrers comicis municipals. 

Previsions: Tots dos han convocat una roda de premsa aquest dilluns al migdia per fer públic aquest pas, que ja avancen en una convocatòria enviada als mitjans de comunicació.