Barcelona i Àrea
Vent a Barcelona
Foto: Vent a Barcelona | ACN
El temps

Barcelona activa l'alerta per vent i tanca unes hores els parcs de la ciutat

Actualitzat: Dissabte, 11 de març de 2023. 14:15
Temps de lectura: 1 minut
Vent a Barcelona
Foto: Vent a Barcelona | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dissabte a les 09.00 hores el pla bàsic d'emergència municipal per ventades en fase d'alerta i ha tancat els parcs de la ciutat durant unes hores.

Els motius: Les ratxes de ponent i de mestral d'entre 60 i 85 km/h s'han fet notar durant la nit i la matinada a tots els districtes de la capital catalana.

Al detall: Destaquen els 85 km/h de Gràcia, els 80 km/h a la bocana sud del port de Barcelona, els 77 km/h a Sants i també a les Corts o els 70 km/h del Raval, segons dades de les estacions automàtiques de Meteocat i Meteoclimatic.

  • La ventada també és forta en d'altres punts del litoral i prelitoral central (85 km/h a Castelldefels, 71 km/h a Font-rubí i 67 km/h a Badalona-Museu), a la meitat sud del país i als cims del Pirineu.

Després: L'Ajuntament de Barcelona ha desactivat l'alerta del Pla Bàsic d'Emergència Municipal per ventades.

  • En un comunicat han argumentat la retirada de l'alerta per la millora de les condicions meteorològiques i la disminució dels Bombers de Barcelona relacionats amb ratxes de vent. Fins a les 10.15 hores els Bombers de la ciutat han fet 48 serveis relacionats amb l'episodi. 

Previsions: Diumenge bufarà el vent de migjorn, procedent del mar, i afavorirà que l’ambient sigui clarament més fresc. Cel variable, amb possibilitat d’alguns núvols baixos. Dilluns el vent tornarà a girar a garbí i ponent i es dispararà novament a l’alça la temperatura.

 

Etiquetes: Temps Barcelona