Barcelona i Àrea
El Central Park de Nova York
Foto: El Central Park de Nova York | Unsplash
Curiositats

Impactant: això és el que ocuparia a Barcelona el Central Park de Nova York

Actualitzat: Dimecres, 26 d'abril de 2023. 19:10
Temps de lectura: 2 minuts
El Central Park de Nova York
Foto: El Central Park de Nova York | Unsplash

Un usuari de Twitter ha volgut constatar quant d'espai ocuparia el mític Central Park si aquest, en comptes de ser a Nova York, fos a Barcelona. I per fer-ho, ha difós un muntatge que ho demostra i que s'ha fet viral en poc temps.

A fons: L'enorme parc novaiorquès és conegut arreu del món per les seves grans dimensions, per ser l'escenari d'infinitat de films i per ser el pulmó verd de l'arxiconeguda ciutat dels gratacels.

  • S'estén sobre 3,4 quilòmetres quadrats que, comparats amb la totalitat de la capital catalana (101,35 km²) és molt poc, però plasmat sobre el mapa, impacta perquè ocupa tot el centre.
  • El parc té forma rectangular i fa uns 4.000 metres de llarg per 800 metres d'ample. D'aquesta forma, portat a Barcelona, aniria des de la plaça d'Espanya fins a la plaça de les Glòries.

Què diu? L'usuari de Twitter que ha volgut constatar-ho ha llançat un inversemblant encàrrec a l'alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau:

  • "M'han dit moltes vegades que Central Park és enorme. I volia veure-ho en perspectiva: sobre Barcelona, seria un parc que comprendria des de Tarragona fins Padilla i de Provença fins a les Corts Catalanes. Colau, fes-ho", diu el seu tweet, que s'ha viralitzat.

La foto: Aquest és el muntatge que mostra tota la superfície que ocuparia el Central Park a Barcelona.

Tanmateix: A tall d'exemple, el parc és gairebé dos cops més gran que Mònaco i prop de vuit vegades més que la Ciutat del Vaticà. Però fa menys de la meitat que el Bosc de Boulogne de París i només una cinquena part de la Casa de Campo de Madrid.

  • A més, Barcelona ja té dos pulmons verds com són la icònica muntanya de Montjuïc (amb les mateixes dimensions que el Central Park, uns 3,4 km2) i Collserola (que és molt més gran, en estendre's sobre 82,95 km2).

D'altra banda: L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat recentment una decisió que afecta un altre dels atractius turístics de la ciutat. Es tracta del mirador dels Búnkers del Carmel, als quals ja no deixarà accedir de nit.