Barcelona i Àrea
Una porta, precintada per la policia
Foto: Una porta, precintada per la policia | Europa Press
Tribunals

El crim del replà: confessa vestir-se de repartidor per matar un veí de Barcelona

Actualitzat: Dilluns, 8 de maig de 2023. 18:47
Temps de lectura: 1 minut
Una porta, precintada per la policia
Foto: Una porta, precintada per la policia | Europa Press

Un home acusat d'assassinar-ne un altre a trets al seu replà de Barcelona el 2019 ha confessat el crim. El judici ha començat aquest dilluns 8 de maig a l'Audiència de Barcelona.

Què en sabem? L'acusat vivia a Suècia, però uns dies abans del crim es va desplaçar a Barcelona i va començar a vigilar la víctima, l'edifici on vivia i els seus horaris, segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia que l'home ha reconegut.

  • El divendres 17 de maig de 2019 va entrar a l'edifici on vivia la víctima tapant-se amb un casc de moto, vestit com si fos un repartidor, va pujar fins a l'àtic i va picar al pis de la víctima. Quan l'home va obrir la porta, li va assestar "múltiples trets" al cap, el coll, el tors i les extremitats, de forma que va morir a l'instant.

A la pràctica: La confessió li ha valgut perquè la Fiscalia rebaixi la petició de condemna de 27 anys de presó a 16, han explicat a Europa Press fonts presents a la sala.

En xifres: Un informe del Ministeri de l'Interior difós per l'Ajuntament de la capital catalana apunta cap a una reducció dels homicidis i assassinats. El 2019, van ser 17, xifra que va caure fins als 11 el 2022, un 35,3% menys.

Mentrestant: Un dels darrers assassinats més sonats a Barcelona és el que va avançar Principal, amb la troballa d'un cadàver al maleter d'una furgoneta aparcada a l'avinguda Diagonal amb la Via Augusta.

Etiquetes: Successos Crim