Barcelona i Àrea
Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris
Foto: Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris | Ajuntament de Barcelona
Accident

Mor un noi de 25 anys després de caure amb un patinet elèctric a Barcelona

Temps de lectura: 2 minuts
Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris
Foto: Un home en patinet elèctric creua el carrer de Pau Claris | Ajuntament de Barcelona

Un noi de 25 anys va morir dissabte a l'hospital després que divendres hagués caigut amb un patinet elèctric quan circulava a l'altura del número 924 de la Gran Via de les Corts Catalanes, al districte de Sant Martí, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

Què en sabem? La caiguda va tenir lloc poc després de les nou de la nit i el jove va resultar ferit greu. Una unitat del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar a un centre hospitalari, on va morir hores després.

  • Fins al lloc dels fets es van desplaçar dotacions de la Unitat d'Investigació i Prevenció de l'Accidentalitat (UIPA) de la Guàrdia Urbana per investigar les causes del sinistre.
  • El consistori indica que cap altre vehicle ni vianant es van veure implicats en el sinistre. 

A més: En un comunicat el consistori ha lamentat la mort d'aquest jove i ha traslladat el seu condol a la família i amics. A més, ha refermat el seu compromís per a continuar treballant per reduir les víctimes d'accidents de trànsit a la ciutat.

Context: Aquesta és la desena víctima mortal per accident de trànsit a la ciutat de Barcelona aquest any. També és el segon amb un patinet elèctric implicat, el primer va ser el dia 11 de gener a l’Eixample.

  • La resta són cinc vianants i tres motoristes, amb cap conductor d'un vehicle de quatre rodes en la llista.

Amb xifres: Els accidents amb patinets elèctrics s’han disparat aquests tres últims anys a Barcelona. Aquest 2022 es van produir un total de 870 accidents de vehicles de mobilitat personal amb motor, un 78 % més que el 2019, quan se’n van registrar 488, i també molt per sobre del 750 del 2021.

  • De fet, segons el balanç de sinistralitat del 2022 a Barcelona, els sinistres amb patinets elèctrics ja suposen un 6,43% del total dels accidents a la ciutat.

 

Etiquetes: Accident Barcelona